Cele mai citite
 


Sănătatea în viziunea candidaţilor pentru alegerile prezidenţiale
vineri, 30 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sistemul de sănătate românesc este abordat în mod direct de către o parte dintre candidaţii pentru alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie 2009, în programul lor electorală.
Mircea Geoană abordează problema sănătăţii în programul său de campanie şi promite că fiecare familie va avea acces la servicii medicale din partea statului, în condiţii decente. România are nevoie de spitale moderne, medicamente ieftine pentru persoanele bolnave, cât mai multe dispensare în mediul rural şi salarii mai mari pentru personalul medical.

Geoană va susţine înfiinţarea unui Pact Naţional pentru Sănătate, care va stabili direcţiile de dezvoltare în domeniul sanitar. Preşedintele PSD crede că această măsură, asumată de întreaga clasă politică, va 'aduce stabilitate în dezvoltarea sistemului de sănătate românesc'.

O altă măsură promovată de Mircea Geoană este înfiinţarea Companiei Farmaceutice Naţionale, care va asigura medicamente pentru pensionari şi va reduce costurile în farmacii. Prin această măsură se doreşte şi încurajarea producătorilor români de medicamente.

Candidatul independent Sorin Oprescu plasează sistemul de sănătate printre priorităţile României, precizând că îşi doreşte ca, la finalul mandatului său, să se poată spună că spitalele româneşti sunt printre cele mai bune din Europa. În cadrul unei conferinţe de presă, Oprescu a declarat că statul 'trebuie să aibă o acţiune puternică pentru a face transparent modul în care se cheltuiesc banii, fiecare leu al cetăţeanului român. Aşa vom avea şi educaţie, sănătate, bunăstare, cultură şi locuri de muncă. Aşa vom avea un stat puternic, care prin instituţiile lui, să servească cetăţenii şi să le respecte drepturile'.

Traian Băsescu nu face referiri la sănătate în programul său, ci doar la serviciile de ajutor social. În acest sens, Băsescu susţine elaborarea unui Cod al Asistenţei Sociale, 'care să facă ordine în cele peste 200 de drepturi de asistenţă socială actuale, reglementate prin peste 170 de acte normative'. Băsescu spune că sunt necesare măsuri pentru creşterea natalităţii, precum acordarea unor ajutoare mai mari pentru mame şi dezvoltarea serviciilor pentru mamă şi copil.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PSD: Traian Băsescu şi-a propus să distrugă sistemul de sănătate românesc Departamentul de Sănătate al Partidului Social Democrat (PSD) îşi manifestă îngrijorarea faţă de demersul preşedintelui Traian Băsescu de reformare a sistemului de sănătate, acuzând că, de fiecare dată când şeful statului ''a pus ochii pe un sistem din această ţară, sub pretextul restructurării şi reformării...
Mircea Geoană: Este nevoie de o adevărată revoluţie în sistemul de sănătate din România Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, spune că în cazul în care nu se găseşte ''un tratament rapid, serios şi durabil'' la criza din sistemul sanitar românesc, aceasta riscă să se transforme în una dintre ''cele mai complicate crize de natură socială, economică şi poate chiar politică pe care a traversat-o...
Social-democraţii se aşteaptă ca preşedintele Băsescu să anunţe privatizarea universităţilor şi a şcolilor Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD, opoziţie), Victor Ponta, a declarat marţi că, după ce preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul Boc vor să privatizeze sistemul de sănătate, românii se pot aştepta ca guvernanţii să propună şi privatizarea universităţilor şi şcolilor de stat.
Adrian Năstase: PSD nu trebuie să-şi uite identitatea Partidul Social Democrat trebuie să-şi păstreze identitatea dacă vrea să reuşească la viitoarele alegeri, a declarat sâmbătă, de la tribuna Consiliului Naţional al partidului, preşedintele acestui for de conducere, Adrian Năstase.
Băsescu: România riscă să reintre într-o perioadă de criză economică Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că în România există bariere în ceea ce priveşte relansarea economică şi că există riscul ca ţara noastră să reintre într-o perioadă de criză în contextul în care Guvernul a utilizat mai puţini bani pentru investiţii din bugetul de stat, îndreptându-i către...
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.