Cele mai citite
 


MS va achiziţiona un milion de doze vacccin pandemic
vineri, 30 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii (MS) intenţionează să achiziţioneze, în regim de urgenţă, un milion de doze de vaccin pandemic pentru intervenţia în cele două focare - Bucureşti şi Iaşi.
'MS trebuie să ia măsuri suplimentare, în special în focarele existente, pentru a preveni răspândirea virusului. Vorbim, în aceste zile, despre un virus cu transmitere locală, destul de agresiv şi care se poate răspândi cu repeziciune dacă nu acţionăm adecvat', a declarat prof.dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat.
Comitetului de Coordonare pentru gripă a decis, joi, iniţierea unei hotărâri de guvern prin care Ministerul Sănătăţii să poată redistribui o parte din sumele diponibile pentru achiziţia de măşti şi dezinfectanţi către achiziţionarea de vaccin pandemic.
Cele un milion de doze, care vor fi cumpărate în regim de urgenţă, se vor utiliza pentru imunizarea elevilor din şcolile şi liceele oraşelor unde există focare, Iaşi şi Bucureşti. Vor fi vaccinaţi, prioritar, elevii de liceu, deoarece aceştia prezintă, prin frecventarea zonelor publice aglomerate, un risc mai mare de răspândire a virusului.
De asemenea, în perioada imediat următoare, Ministerul Sănătăţii va transmite către toate unităţile spitaliceşti un nou protocol privind modul în care se va face evaluarea cazurilor A/H1N1.
Ministerul Sănătăţii atenţionează populaţia să respecte recomandările medicilor cu privire la igiena personală şi recomandă evitarea aglomerărilor umane.
În cazul apariţiei oricăror simptome de viroză respiratorie, trebuie evitată automedicaţia şi este necesar consultul unui medic.
De asemenea, izolarea bolnavilor la domiciliu este foarte importantă pentru limitarea răspândirii virusului.
Simptomele infecţiei cu virusul gripal A/H1N1 sunt asemănătoare cu cele ale virozelor respiratorii: rinoree, jenă în gât, febră de peste 37 grade, stare generală proastă.
Conform declaraţiilor specialiştilor, rata de atac a îmbolnăvirilor cu A/H1N1 poate fi de 30%, la nivel mondial, iar rata de mortalitate în cazul acestor îmbolnăviri poate ajunge la 2,5%.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Ministerul Sănătăţii va achiziţiona în regim de urgenţă 120.000 de doze de vaccin hexavalent Ministerul Sănătăţii va achiziţiona în regim de urgenţă 120.000 de doze de vaccin hexavalent necesar pentru imunizarea bebeluşilor, a declarat luni pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al MS, Laurenţiu Colintineanu.
UPDATE: Adrian Streinu-Cercel: Cei care prezintă viroze să se izoleze imediat la domiciliu Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu-Cercel, director al Institutului 'Matei Balş' din Capitală, a făcut un apel, miercuri, la populaţie, ca, în cazul în care prezintă simptome de viroză, să se izoleze imediat la domiciliu.
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
Raed Arafat: MS va achiziţiona o cantitate de vaccin pentavalent în regim de urgenţă Bucureşti, 24 oct /Agerpres - Ministerul Sănătăţii va cumpăra, prin achiziţie directă, în regim de urgenţă, cantitatea de vaccin pentavalent necesară până la finalizarea licitaţiei, a declarat, miercuri, subsecretarul de stat Raed Arafat.
Comitet de criză la Ministerul Sănătăţii pentru gripa A/H1N1 Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii pentru gripa nouă se reuneşte luni pentru a analiza măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1, în contextul evoluţiilor din ultimele zile.