Cele mai citite
 


Un medicament destinat Germaniei, va fi produs de fosta fabrică Sicomed
vineri, 30 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Grupul Sanofi-Aventis va produce în România un medicament dedicat urologiei, dar care este destinat pieţei farmaceutice din Germania, a anunţat, joi, directorul de Operaţiuni Industriale Zentiva, Margareta Tănase.
'Calitatea şi costurile eficiente de producţie au determinat Grupul să aducă produse Sanofi-Aventis în România. Unul dintre produse este deja ales şi decis să fie produs în România, însă este destinat Germaniei. Este vorba despre relocarea unui produs care era subcontractat unei alte fabrici. Este un produs sub formă de comprimat', a precizat Margareta Tănase.
Directorul a precizat că există şi alte produse în analiză sub formă de comprimate şi, până la jumătatea anului 2010, va începe producţia acestora.
Potrivit acesteia, în prezent, capacitatea de producţie a fostei fabrici Sicomed este folosită în proporţie de 70 - 80 la sută, aceste relocări de produse fiind oportune pentru acoperirea întregii capacităţi.
'Capacitatea pe care o avem noi este de 100 de milioane de unităţi comerciale anual. Acum utilizăm 70 - 80 la sută, iar restul este disponibilă pentru producerea de produse atât din cadrul grupului, cât şi din exterior. Analizăm toate oportunităţile din cadrul grupului, dar şi din afară, oportunităţi de produse noi şi de colaborare tocmai în intenţia de a ne acoperi capacitatea mare de producţie', a precizat Margareta Tănase.
Întrebată dacă aceste relocări necesită investiţii, reprezentantul Zentiva a răspuns negativ, în contextul în care compania dispune de capacităţile necesare, de tehnologii şi de personal.
'Toate aceste relocări de produse noi nu presupun investiţii, ele se fac pe baza tehnologiilor, echipamentelor şi a personalului existent. Există şi toate cunoştinţele şi îndeplinim toate criterii necesare pentru a prelua acest produs. Nu este nevoie nici de noi angajări, producţia acestor medicamente putându-se realiza cu personalul existent', a adăugat ea.
Totuşi, la capitolul investiţii Margareta Tănase a spus că se intenţionează ca, în perioada următoare, să se păstreze acelaşi ritm al investiţiilor, în condiţiile în care, în ultimii cinci ani, compania a investit aproximativ 10 milioane de euro. Aceste investiţii vor fi unele normale, pentru menţinerea standardului de calitate al echipamentelor existente.
'Sunt investiţii naturale, deci nu sunt legate de produsele noi, ci sunt investiţii pe care orice producător le face pentru a-şi menţine echipamentele şi tehnologiile', a subliniat directorul.
De asemenea, întrucât brandurile tradiţionale sunt de mare importanţă pentru grupul Sanofi-Aventis, se va continua investiţia în ele, Gerovitalul fiind unul dintre acestea.
În ceea ce priveşte exporturile, Margareta Tănase a spus că se doreşte reluarea acestei activităţi în anul 2010, în contextul în care acestea sunt oprite de 3-4 ani. Deocamdată, facem analize, a adăugat ea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Zentiva vrea să exporte jumătate din producţie până în 2017 Cel mai mare producător de medicamente din România, Zentiva, fosta Sicomed sau Uzina de Medicamente Bucureşti, ar fi rămas la nivelul unei societăţi pe acţiuni care s-ar fi descurcat cu greu chiar şi pe piaţa locală, dacă nu ar fi fost preluat de compania Zentiva din Cehia şi apoi de gigantul francez...
UPDATE O secţie de peleţi şi un laborator pentru controlul medicamentelor, inaugurate O secţie de peleţi şi un laborator de testare şi punere pe piaţă a tuturor produselor beta-lactamice ale grupului Sanofi fabricate în afara Uniunii Europene au fost inaugurate, vineri, cu prilejul marcării a 50 de ani de activitate a fabricii Zentiva România.
Zentiva planifică investiţii de 1,41 milioane euro, în acest an Consiliul de Administraţie al companiei farmaceutice Zentiva a aprobat un plan de investiţii în valoare de 1,411 milioane de euro pentru acest an, se arată într-un comunicat al companiei remis, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti.
Zentiva România estimează că va exporta jumătate din producţie, în următorii cinci ani Producătorul de medicamente Zentiva România, deţinut de grupul farmaceutic Sanofi, estimează că volumul exporturilor va creşte în următorii cinci ani până la 50% din producţia locală, potrivit datelor prezentate marţi de conducerea companiei, cu ocazia marcării a 50 de ani de activitate.
Sanofi-Aventis, investiţie de 700.000 euro într-un nou centru de distribuţie de farmaceutice Grupurile Sanofi-Aventis şi FM Logistic au inaugurat vineri, în comuna Chiajna (jud. Ilfov), noul centru de distribuţie a medicamentelor comercializate de către grupul Sanofi-Aventis România, prin intermediul căruia se derulează întreaga activitate comercială a grupului Sanofi-Aventis în ţara noastră...
Zentiva: Profit net de 3,2 milioane lei, de şapte ori mai mic la nouă luni Compania farmaceutică Zentiva SA Bucureşti a raportat un profit net de 3,219 milioane lei, în perioada 1 ianuarie-30 septembrie 2009, în scădere de peste şapte ori faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor publicate luni pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).