Cele mai citite
 


Sanofi-Aventis s-ar putea extinde pe piaţa farmaceutică din România
vineri, 30 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sanofi-Aventis are în analiză unele oportunităţi de a face alte achiziţii pe piaţa din România, însă deocamdată nu se pot da detalii, au anunţat, joi, reprezentanţii Grupului.
'Este o propunere făcută în cursul anului 2009. Nu vă dau detalii dacă este vorba despre un producător, de produs sau de serviciu. Sigur este că deocamdată grupul nu-şi propune să cumpere un lanţ de farmacii, pentru că nu este în specializarea companiei', a declarat Ovidiu Saltas-Dabija, medical director Sanofi Aventis.
La rândul său, directorul de Operaţiuni Industriale Zentiva, Margareta Tănase, a spus că, în ceea ce priveşte intenţia de a face alte achiziţii, grupul este în analiză, întrucât este deschis tuturor oportunităţilor, iar noile achiziţii reprezintă una dintre priorităţile sale.
'Sunt în analiză toate oportunităţile şi sunt transmise Grupului în vederea finalizării. Există intenţia de extindere. Există o comisie constituită la nivel corporate, adică la nivelul Grupului Sanofi-Aventis, care analizează permanent oportunităţi de la nivel european şi din alte zone ale lumii şi propunerile vin şi sunt analizate. O astfel de propunere a venit şi din România, iar când se va lua o decizie, va fi anunţată', a spus Margareta Tănase.
Dabija a explicat că nu este vorba despre o ofertă.
'Noi analizăm fiecare piaţă în parte, căutând nevoile pieţei şi ce ar putea satisface această nevoie. Dacă acel lucru este extern, demarăm negocieri după ce este analizată în Grup această oportunitate. Deci, oportunitatea noi am transmis-o, dar comisia o evaluează. Am transmis la comisie propuneri plecând din România. Deocamdată nu pot da niciun detaliu, întrucât ambele companii (Sanofi-Aventis şi Zentiva - n.r.) sunt listate la bursă', a precizat Ovidiu Saltas-Dabija.
Potrivit acestuia, dacă este identificată o nevoie nesatisfăcută în ceea ce priveşte asigurarea stării de sănătate sau tratarea unei patologii ori prevenţia unei boli, se analizează complementaritatea acestei oportunităţi cu portofoliul actual. Dacă poate fi acoperită cu portofoliul actual, cel mai probabil nu va exista un răspuns favorabil cu privire la această oportunitate.
'Dar dacă este complementar cu portofoliul actual, nu contează cât de larg este portofoliul, ci cât de bine se potriveşte ca ofertă pentru sănătate', a menţionat acesta, explicând de ce compania ar putea face alte achiziţii în contextul unei pieţe deja afectată de criză.
El a admis că este foarte greu să facă o estimare despre cum va evolua piaţa, subliniind că ceea ce se ştie deocamdată din declaraţiile oficiale este că finanţarea nu va fi mai bună în 2010 comparativ cu anul 2009.
'Ceea ce este greu pentru producător este lipsa unei predictibilităţi a pieţei farmaceutice din România', a conchis Dabija.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Merck şi Sanofi îşi unesc diviziile de medicamente pentru animale Două mari companii farmaceutice, Merck & Co. şi Sanofi-Aventis, au decis să-şi unească diviziile de medicamente pentru animale, noua societate urmând să devină lider pe piaţa de medicină veterinară, estimată la 19 miliarde de dolari, transmite Reuters.
Marile companii din UE sporesc investiţiile în inovare, dar sunt în urma concurenţilor la nivel mondial Investiţiile în cercetare şi dezvoltare ale celor mai importante companii din UE au înregistrat o redresare puternică în 2010, cu o creştere de 6,1%, după o scădere de 2,6% în 2009, dar sunt totuşi în urma principalilor concurenţi din SUA şi unele ţări asiatice, relevă tabloul de bord pentru 2011 al...
CE confirmă raiduri surpriză în sectorul farmaceutic Comisia Europeană a confirmat că experţii săi au efectuat inspecţii surpriză la sediile câtorva companii care îşi desfăşoară activitatea în industria farmaceutică, în mai multe state membre, se arată într-un comunicat de presă al executivului comunitar, transmite Associated Press.
Marile companii farmaceutice trebuie să se extindă pe pieţele emergente, potrivit unui studiu Principalii producători de medicamente trebuie să acţioneze rapid pentru a se adapta noii ordini mondiale în care unele dintre pieţele emergente par hotărâte să detroneze unele dintre pieţele naţionale în ceea ce priveşte vânzarea de produse farmaceutice, avertizează un raport dat publicităţii marţi...
Campanie de informare asupra osteoporozei în farmacii Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Un program de informare şi educare asupra riscurilor osteoporozei se va derula, pentru a treia oară, în perioada 27-29 aprilie, în farmaciile Sensiblu.