Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Jumătate din necesarul de vaccin antigripal, asigurat la iarnă
vineri, 30 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri
 

Mai puţin de jumătate din necesarul de vaccin antigripal va fi asigurat în sezonul rece de Direcţia de Sănătate Publică în judeţul Caraş-Severin.

Deşi cererea pentru acest vaccin a fost de 27.000 de doze, au venit fonduri doar pentru 13.000 de vaccinuri.
Dozele de vaccin urmează să fie achiziţionate prin Direcţia de Sănătate Publică, nu prin Ministerul Sănătăţii, aşa cum s-a procedat până anul trecut. Fondurile alocate sunt însă mult prea mici în raport cu necesităţile.
În această primă campanie de vaccinare vor putea fi incluse doar jumătate dintre persoanele care prezintă risc de îmbolnăvire, dar în Caraş-Severin vaccinul antigripal se găseşte deja în farmacii.
'Cei care nu reuşesc să beneficieze de vaccinul antigripal gratuit vor fi nevoiţi să-l procure din farmacii. Din păcate, cei care se află în această situaţie trebuie să scoată din buzunare între 15 şi 30 lei pentru fiecare doză' - a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, Dragoş Luca.
În ceea ce priveşte gripa nouă, vaccinul pentru virusul A/H1N1 se va distribui populaţiei începând cu luna ianuarie a anului 2010.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Vaccinul antigripal, solicitat de mai puţini locuitori ai judeţului, faţă de anul trecut Numărul cazurilor de viroze respiratorii şi pneumonii a scăzut faţă de iarna trecută în judeţ şi, în plus, nu s-a înregistrat niciun caz de gripă, deşi populaţia a solicitat anul acesta mai puţine doze de vaccin antigripal.
Caraş-Severin: Imunizarea cu vaccin antigripal va începe la sfârşitul lunii Imunizarea cu vaccin antigripal va începe la sfârşitul lunii octombrie, când urmează să ajungă prima tranşă din acest produs şi în judeţul Caraş-Severin.
Caraş-Severin: Cantitatea de vaccin antigripal primită a fost epuizată Campania de vaccinare antigripală destinată unor categorii de populaţie expuse îmbolnăvirilor de tip viral s-a încheiat la nivelul judeţului Caraş-Severin, fiind utilizate mai bine de 6.000 de doze de vaccin antigripal şi fiind epuizată toată cantitatea primită de Direcţia de Sănătate Publică.
Satu Mare: Bani doar pentru un sfert din dozele de vaccin antigripal de anul trecut Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare a primit fonduri de la Ministerul Sănătăţii (MS) pentru doar aproximativ 5.000 de doze de vaccin antigripal, ceea ce înseamnă aproximativ un sfert din numărul celor administrate iarna trecută.
Braşov: Peste 5000 de doze de vaccin antigripal au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a primit în urmă cu două zile 5600 de doze de vaccin antigripal dintr-un număr de 44.545 solicitate, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Prefectura Braşov, purtătorul de cuvânt al DSP, dr. Claudia Bularca.
Bacău: O primă tranşă de vaccin antigripal, de 3.730 de doze, a ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău a primit o primă tranşă de vaccin antigripal, dozele urmând a fi distribuite, începând de săptămâna viitoare, către medicii de familie, spitale şi instituţiile de ocrotire a persoanelor cu dizabilităţi.