Cele mai citite
 


Turcia anunţă un al doilea caz de deces din cauza gripei A/H1N1
vineri, 30 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Ministerul turc al Sănătăţii a anunţat joi un al doilea caz de deces de gripă A/H1N1 în Turcia, la cinci zile după anunţul potrivit căruia o persoană a murit din cauza acestei maladii, relatează AFP şi AP.

''O femeie de 34 de ani, tratată la spital, a murit la Diyarbakir'', se precizează într-un comunicat al instituţiei menţionate, potrivit căruia alte 11 cazuri sunt tratate pentru aceeaşi boală în diverse instituţii medicale ale ţării.

În total, 1.411 cazuri de îmbolnăvire au fost înregistrate în Turcia, a adăugat ministerul.

Turcia anunţase sâmbătă primul său caz mortal de gripă A/H1N1, fiind vorba de un bărbat de 29 de ani, tratat în capitala ţării, Ankara.

Creşterea rapidă a numărului de cazuri de gripă A/H1N1 a determinat autorităţile să ordone în octombrie închiderea unor şcoli la Diyarbakir, principalul oraş din sud-estul Turciei, şi la Ankara.

Autorităţile turce prevăd achiziţionarea a 43 milioane de doze de vaccin şi imunizarea gratuită începând din următoarele zile a circa 28 milioane de persoane.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Turcia: patru decese de gripa A/H1N1, 15 morţi în total Patru persoane au decedat miercuri din cauza virsului A/H1N1, ceea ce ridică la 15 numărul total al morţilor de noua gripă în Turcia, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de AFP.
Dâmboviţa: Al doilea caz de gripă A/H1N1, confirmat în judeţ Al doilea caz de gripă nouă a fost confirmat, marţi, în judeţul Dâmboviţa, la un elev de 14 ani din comuna Niculeşti, iar colegii de clasă ai acestuia au fost izolaţi la domiciliu pentru şapte zile.
Fotbal: Un al doilea caz de gripă A/H1N1 la Manchester City Clubul de fotbal Manchester City a confirmat miercuri un al doilea caz de gripă A/H1N1, cu care a fost diagnosticat mijlocaşul slovac Vladimir Weiss, care s-a alăturat celui al atacantului Craig Bellamy.
Turcia: Prima şcoală închisă din cauza noului virus gripal Ministerul turc al Sănătăţii a anunţat pentru prima dată miercuri închiderea temporară a unei şcoli după descoperirea unui caz de gripă A/H1N1, relatează AFP, citând agenţia turcă Anadolu.
Alba: Un nou caz de gripă A/H1N1 la un elev Un al doilea caz de gripă de tip nou a fost înregistrat, în cursul zilei de marţi, în clasa a IX-a B a Colegiului 'Horea, Cloşca şi Crişan' din Alba Iulia, la un elev, după ce, de dimineaţă, a fost confirmată infectarea cu virusul A/H1N1 la o elevă, a precizat, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate...
Gripa A/H1N1: Pacienţii cu risc trebuie să ia rapid antivirale /OMS/ Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ le-a cerut joi medicilor să le administreze rapid antivirale pacienţilor cu risc pentru a evita dezvoltarea de maladii grave şi aglomeraţia din spitale, relatează AFP.