Cele mai citite
 


Un virus necunoscut face ravagii în Ucraina: numeroase decese şi zeci de mii de infestaţi
vineri, 30 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un virus gripal necunoscut face ravagii în ultimele săptămâni în vestul Ucrainei, unde au decedat şapte persoane, iar numărul celor bolnavi de gripă se ridică la circa 16.000, relatează agenţia Unian.
Medicul-sanitar şef al regiunii Ternopol, Bogdan Oniskiv, a confirmat joi, într-o conferinţă de presă, decesul a şapte persoane şi infestarea a altor 10.000 în această regiune din vestul Ucrainei.

Moartea a survenit în urma complicaţiilor provocate de gripă, a spus oficialul ucrainean, specificând că este vorba de şapte bărbaţi tineri, care nu au avut în trecut probleme de sănătate.

O undă de mister continuă să persiste în legătură cu moartea tinerilor din Ternopol, întrucât medicii refuză să facă publice detaliile legate de diagnosticul acestora pentru a nu crea panică, notează agenţia de presă citată.

Aproximativ 6.000 de persoane s-au prezentat la medic numai în cursul săptămânii trecute doar la Ternopol, cu simptome ale unui virus necunoscut al gripei.

Epidemia de gripă în Ucraina se extinde în condiţiile în care originea virusului rămâne necunoscută. 'Vom putea spune despre ce virus este vorba abia peste o săptămână şi jumătate, când vom primi rezultatele definitive ale testelor de la Londra', a precizat medicul-sanitar şef al regiunii Ternopol, care explică extinderea gripei la proporţii de catastrofă prin numărul mare de străini din zonă. Ei ar fi putut aduce virusul din străinătate, consideră acesta, asigurând opinia publică ucraineană că spitalele şi farmaciile din regiune au fost aprovizionate cu suficiente doze de Tamiflu, în eventualitatea că testele vor releva că este vorba de virusul gripei porcine.

Şi la Lvov, important centru industrial, de transporturi şi cultural din vestul Ucrainei, bântuie gripa. Conform situaţiei prezentate joi de preşedintele Consiliului municipal, Andrei Sadovâi, numărul persoanelor de gripă a ajuns la aproximativ 6.000.

Ministrul ucrainean al sănătăţii Vasili Kniazevici nu exclude posibilitatea unei epidemii A/H1N1 în Uraina în această toamnă, menţionează agenţia de presă citată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Virusul gripei A a cunoscut mutaţii, dar sporadice în opinia experţilor Se pare că noul virus gripal A/H1N1 a suferit mutaţii, în Norvegia, Italia şi în alte ţări ale lumii. Experţii nu au căzut însă de acord: în unele articole scriu că mutaţia este nesemnificativă, în altele că ea ar face virusul mai periculos. În Norvegia oamenii de ştiinţă au cules eşantioane de sânge...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...
OMS: peste 11.500 decese de gripă A(H1N1) în lume Bilanţul mondial al deceselor legate de gripa pandemică A(H1N1) a ajuns la 11.516 la data de 18 decembrie, faţă de 10.582 în săptămâna anterioră, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, într-un comunicat preluat joi de agenţia rusă RIA Novosti.
Turcia: Prima şcoală închisă din cauza noului virus gripal Ministerul turc al Sănătăţii a anunţat pentru prima dată miercuri închiderea temporară a unei şcoli după descoperirea unui caz de gripă A/H1N1, relatează AFP, citând agenţia turcă Anadolu.
Pistol (CNSCBT): Nu avem gripă porcină; cele 12 persoane care au murit - confirmate cu virus gripal sezonier Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, a afirmat joi că în România nu există gripă porcină, precizând că cele 12 persoane care au murit în ultima săptămână au fost confirmate cu virus gripal sezonier.