Cele mai citite
 


Piercing-urile sunt periculoase în sezonul rece
luni, 26 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Dermatologie, Alergologie si Imunologie
 

Iarna nu este sezonul cel mai recomandabil pentru a face un piercing, sau altfel spus pentru a-ţi găuri unele părţi ale corpului şi a introduce diferite podoabe. Şi cu atât mai puţin în timpul acestui val de frig care afectează întreaga Europă.

Motivul este chiar gerul tipic acestui sezon care face ca materialul din care sunt fabricate /în general metal/ să lipească podoabele de piele. Cazuri semnalate mai ales în Germania, unde temperaturile ar putea scădea chiar sub 29 de grade sub zero. Cel puţin aşa avertizează cei de la serviciul sanitar german Techniker Krankenkasse (TK), notează ziarul La Razon.

Julian Conejo Mir, preşedintele Academiei Spaniole de Dermatologie şi Venereologie spune,în acest sens, că 'pavilioanele auriculare, sprâncenele şi nasul sunt zonele de unde scoaterea unui cercel poate provoca arsuri care lasă cicatrici, aşa numite cheloide'. Lucru care nu se întâmplă însă şi în limbă pentru că 'temperatura este mai mare în această zonă a corpului', precizează Conejo Mir. Oamenii de ştiinţă semnalează rapiditatea cu care se răceşte metalul, care duce la o răcire considerabilă a pielii din zona în care este amplasat.
Urmările sunt un semnal deloc estetic. Ca anecdotă, experţii spun că nu este un lucru nou. 'Armata lui Napoleon a suportat consecinţele în timpul campaniei din Rusia. Puştile s-au lipit de mâinile lor din cauza temperaturilor foarte scăzute'. Nu se întâmplă însă acelaşi lucru cu toate metalele. Cuprul şi argintul sunt cele mai bune conducătoare de frig şi produc cele mai multe arsuri, spre deosebire de oţelul inoxidabil', explică profesorul Conejo Mir. Un alt inconvenient este că frigul produce 'anestezie şi un traumatism involuntar, de genul unei lovituri sau ciocniri cu vreun obiect, care afectează piercing-ul şi pielea', precizează preşedintele Societăţii Spaniole de Dermatologie.
Şi nu se termină aici tulburările pe care le provoacă această podoabă modernă asupra amatorilor. Mai sunt şi infecţiile, obişnuite la circa 20 la sută dintre cei care le poartă, sunt de părere experţii. Iar acest lucru este din cauza măsurilor de igienă care nu sunt respectate îndeajuns de persoanele respective. Pe de altă parte, în multe dintre cazuri sunt aplicate în zone ale corpului puţin irigate, cum este cazul cartilagiului auricular sau ombilicul, motiv pentru care răspunsul sistemul imunitar este sărac iar aportul pe cale sangvină al mijloacelor de apărare este redus.
Cel mai mare pericol pentru persoana în cauză este însă 'şocul' toxic, ca urmare a alergiei faţă de materialul folosit. Nu trebuie uitat nici factorul suplimentar care apare atunci când podoaba se amplează în limbă sau în buze, zone dimpotrivă puternic vascularizate şi care pot produce hemoragii. După cum nu trebuie uitat nici de riscul hepatitelor care este foarte mare în timpul acestor 'operaţii de instalare' a podoabelor care se practică cu pierderi de sânge. Iar dacă nu sunt luate măsuri suficiente de igienă, posibilităţile de a contracta cazuri de hepatită sau HIV se înmulţesc. AGERPRES/(Mihaela Nicolaescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Informatii despre Hepatita C 1. Hepatita C Hepatita C este o afecţiune contagioasă a ficatului. Virusul hepatic C se transmite în primul rând prin expunerea la sânge infectat, care poate avea loc în cazul consumatorilor de droguri intravenoase, transfuziilor cu sânge sau produse din sânge, tatuajelor cu ace/tuş contaminate, e...
Problemele sezonului rece Exista boli care prezinta corelatii atat de stranse cu anotimpul incat sezonul trebuie luat in consideratie din punct de vedere al diagnosticului. Astfel sunt infectiile cailor respiratorii care se exacerbeaza in sezonul rece in comparatie cu cel cald, cand sunt sporadice.
Persoanele care suferă de psoriazis trebuie să se protejeze de frig Persoanele care suferă de psoriazis trebuie să se ferească de acţiunea factorilor agresivi de mediu şi să îşi ia măsuri suplimentare de protecţie în această perioadă, atrage atenţia Asociaţia Pacienţilor cu Boli Autoimune printr-un comunicat de presă emis miercuri.
RĂCEALA COMUNĂ ȘI GRIPA Odată cu începerea sezonului rece, pentru fiecare din noi crește riscul îmbolnăvirii de guturai (răceala comună) sau în cazuri extreme, de gripă. În ambele situații se produce “întâlnirea” dintre sistemul imunitar deficitar și agentul cauzator de boală, un virus.
Tripla terapie pentru hepatita cu virus C, un progres Tripla terapie pentru hepatita C a fost un mare progres şi mulţi hepatologi estimează că până în 2020 se va putea eradica această boală, pe măsură ce intră pe piaţă noile tratamente, apreciază dr. Laurenţiu Micu de la Centrul de Medicină Internă din cadrul Institutului Clinic Fundeni.