Cele mai citite
 


Armata ucraineană se repliază sub tirul virusului A(H1N1)
duminică, 1 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

În cadrul unei reuniuni desfăşurate la Kiev cu şefii regiunilor din vestul Ucrainei, unde a izbucnit o epidemie de gripă nouă provocată de virusul A (H1N1), preşedintele Viktor Iuşcenko a anunţat - sâmbătă - decizia armatei de a amâna campania de recrutare din noiembrie pentru primăvara anului viitor, militarilor în termen interzicându-li-se să aibă contacte cu rudele din cauza riscului sporit de contaminare, relatează RIA Novosti.

Epidemia gripei noi continuă să facă ravagii în Ucraina, ameninţând să se extindă din vestul ţării spre regiunile din centru. Potrivit noului bilanţ al victimelor gripei făcut public de şeful statului, circa 48 de persoane au murit, iar peste 150.000 sunt contaminte. Nu toate victimele au murit din cauza virusului A/H1N1, printre acestea existând mai multe persoane care au decedat din cauza unor infecţii pulmonare provocate de gripa de sezon, dar numărul lor nu a fost precizat de preşedinte.

Situaţia cea mai dramatică se înregistrează în regiunea Lvov, unde rata îmbolnăvirilor de gripă - atât cu virusul A, cât şi cu viroze de sezon - a crescut de 4-5 ori în ultimele trei zile, totalizând peste 60.000 de persoane.

Preşedintele Iuşcenko a lansat un apel politicienilor să lase medicilor sarcina de a da explicaţii în mass-media referitor la noua epidemie de gripă şi să renunţe la politizarea ei. El a invitat şi presa să renunţe la speculaţii în legătură cu bilanţul victimelor gripei noi pentru nu a amplifica şi mai mult panica în rândul populaţiei, care a luat cu asalt farmaciile în căutarea medicamentelor antivirale.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...
Gripa nouă şi infecţiile respiratorii au făcut deja 81 de victime în Ucraina Cel puţin 81 de persoane au decedat în Ucraina din cauza virusului A/H1N1 şi a infecţiilor respiratorii acute care afectează circa jumătate de milion de locuitori dintr-o populaţie de 46 milioane cât numără Ucraina, potrivit unui nou bilanţ oficial dat publicităţii miercuri de Ministerul ucrainean al...
Ucraina: Primul deces din cauza gripei AH1N1 la Kiev (Timoşenko) Primul deces din cauza gripei A/H1N1 s-a înregistrat miercuri în capitala Ucrainei, Kiev, a anunţat premierul ucrainean Iulia Timoşenko în cadrul unei reuniuni cu guvernatorii regiunilor în problema limitării extinderii virusului H1N1 (responsabil de gripa porcină) şi a infecţiilor virale de sezon, relatează...
Comitet de criză la Ministerul Sănătăţii pentru gripa A/H1N1 Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii pentru gripa nouă se reuneşte luni pentru a analiza măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1, în contextul evoluţiilor din ultimele zile.
Ucraina: Iuşcenko se adresează ONU pentru efectuarea unei expertize virusologice Preşedintele ucrainean, Viktor Iuşcenko, s-a adresat ONU în vederea unei expertize virusologice în Ucraina, în legătură cu epidemia de gripă.
Ucraina: 67 de morţi de gripă, Biserica Ortodoxă se roagă pentru bolnavi Şaizeci şi şapte de persoane au decedat în Ucraina din cauza gripei şi a infecţiilor respiratorii acute, potrivit unui nou bilanţ anunţat luni de Ministerul Sănătăţii de la Kiev, în timp ce Biserica Ortodoxă ucraineană a început oficierea unor slujbe speciale pentru sănătatea naţiunii.