Cele mai citite
 


Iaşi: Externarea unora dintre copiii diagnosticaţi cu noul virus gripal
duminică, 1 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Părinţii mai multor elevi de la şcoala generală nr. 15 'Ştefan Bârsănescu' din Iaşi, internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase 'Sfânta Parascheva', după ce au fost diagnosticaţi cu virusul AH1N1, au cerut conducerii spitalului să-şi externeze copiii, pentru ca aceştia să fie trataţi la domiciliu.

Directorul Spitalului de Boli Infecţioase, prof.dr. Carmen Dorobăţ, susţine că, până în prezent, aproximativ 20 de copii din totalul celor 41 internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au primit acceptul medicilor de a pleca acasă.
Acest lucru s-a făcut, însă, după ce părinţii elevilor au semnat o declaraţie pe propria răspundere că se angajează să le vor administra copiilor tratamentul cu antivirale prescris de medici. După ce tratamentul va fi finalizat, copiii externaţi vor trebui să revină la spital, pentru control.

'O parte dintre pacienţi au fost externaţi, pentru că starea lor de sănătate era bună. Când i-au luat, părinţii au semnat o declaraţie pe propria răspundere că vor respecta toate condiţiile de izolare impuse de Ministerul Sănătăţii', a declarat dr. Carmen Dorobăţ, directorul Spitalului de Boli Infecţioase 'Sfânta Parascheva' din Iaşi.

În cazul în care părinţii nu-şi vor supraveghea cu atenţie maximă copiii, aceştia intrând în contact cu alte persoane în perioada carantinei, ei riscă să li se întocmească un dosar penal şi să primească până la doi ani de închisoare.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Încă trei elevi şi două studente au noul virus gripal Trei elevi de clasa a cincea şi două studente din Iaşi au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase, diagnosticaţi cu noul virus gripal AH1N1.
Iaşi: Zeci de persoane internate la Infecţioase, din cauza virusului gripal A/H1N1 Alte 30 de persoane, apropiate celor 21 de elevi diagnosticaţi cu noul virus gripal, au fost internate, miercuri, la Spitalul de Boli Infecţioase ''Sfânta Parascheva'' din Iaşi, spune directorul unităţii medicale, prof.dr.Carmen Dorobăţ.
Iaşi: Încă un liceu închis din cauza gripei A/H1N1 Autorităţile sanitare au dispus, miercuri, suspendare cursurilor de la Liceul Pedagogic din Iaşi şi, implicit, închiderea căminului instituţiei de învăţământ preuniversitar după ce au fost descoperite cazuri noi de infectare cu gripă A/H1N1.
Iaşi: Noi cazuri de gripă A/H1N1 Autorităţile sanitare ieşene au decis suspendarea cursurilor la una din clasele a V-a de la Colegiul Naţional, după ce doi elevi au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul virus gripal A/H1N1.
Iaşi: Şcoală închisă din cauza gripei noi Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au decis marţi suspendarea cursurilor la Şcoala generală nr. 15 'Ştefan Bârsănescu' din Iaşi pentru o perioadă de şapte zile, după ce în instituţia de învăţământ au fost depistate 21 cazuri de gripă nouă.
Iaşi: Clase de liceu închise din cauza virusului A/H1N1 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au dispus suspendarea cursurilor la două clase de liceu, după ce fraţi ai elevilor de la Şcoala 15 diagnosticaţi zilele trecute suferind de gripa nouă, au fost, la rândul lor, contaminaţi cu noul virus gripal A/H1N1.