Cele mai citite
 


Hunedoara: Asistenţii de la Urgenţa Spitalului Haţeg intră în greva foamei
duminică, 1 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asistenţii medicali, infirmierele şi brancardierii de la Servicul de Urgenţă al Spitalului din oraşul Haţeg vor intra, luni, în greva foamei, deoarece administraţia unităţii sanitare nu a plătit angajaţilor mai multe sporuri şi tichetele de masă, valoarea totală a drepturilor băneşti restante depăşind 108.000 lei.
Protestul va începe la ora 9,00 şi va afecta activitatea Serviciului de Urgenţă, deoarece toţi cei 18 protestatari lucrează în cadrul acestui compartiment al spitalului.
'Restanţele salariale se compun din sporuri neachitate, ore de noapte, ore suplimentare neachitate chiar dacă s-a lucrat în zilele de sâmbătă, duminică sau alte sărbători legale. De asemenea, angajaţii spitalului nu au primit niciun bon de masă în acest an. Estimăm că fiecare asistent de la serviciul de urgenţă ar avea de primit restanţe, în medie, de câte 6.000 de lei', a declarat, duminică, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului Sanitas Haţeg, Alexandru Bulacu.

Liderul sindical a menţionat că protestul a fost anunţat deja autorităţilor sanitare şi administrative judeţene. Acestea i-au transmis că vor lua în calcul efectuarea unei anchete interne la spitalul din Haţeg pentru a verifica de ce nu s-au achitat toate drepturile salariale pentru personalul de la Urgenţă.

'Ancheta nu este treaba noastră. Noi am muncit şi ne trebuie banii pe care i-am câştigat, cu greu', a completat liderul Sindicatului Sanitas Haţeg.
Sindicatul Sanitas Haţeg a dat în judecată, de două ori, conducerea spitalului pentru plata drepturilor salariale restante. Unul dintre procese a fost câştigat de sindicat la Tribunalul Hunedoara şi acum se judecă, în recurs, la Curtea de Apel Alba Iulia. Al doilea proces se află încă pe rolul Tribunalului Hunedoara.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Greva foamei la Urgenţa Spitalului Haţeg Asistenţii medicali, infirmierele şi brancardierii de la Serviciul de Urgenţă al Spitalului orăşenesc Haţeg au intrat, luni, în greva foamei, cei 18 protestatari solicitând plata mai multor sporuri şi tichetele de masă pe acest an.
Hunedoara: Angajaţii de la urgenţa Spitalului Haţeg au reluat greva foamei Cei 18 asistenţi medicali şi brancardieri de la Serviciul de Urgenţă al Spitalului Haţeg au reluat, luni, greva foamei, protestatarii solicitând plata sporurilor salariale şi a orelor suplimentare pe mai multe luni, valoarea sumelor restante fiind evaluată la peste 108.000 de lei.
Hunedoara: Greviştii foamei de la spitalul Haţeg, chemaţi în judecată Conducerea Spitalului Haţeg i-a dat în judecată pe cei 18 grevişti ai foamei care lucrează în secţia de Urgenţă a unităţii sanitare, după ce aceştia au protestat, luni, solicitând plata unor sporuri salariale.
Hunedoara: Protest suspendat la Urgenţa Spitalului Haţeg Greviştii foamei de la Spitalul Haţeg au suspendat, temporar, acţiunea de protest, în urma discuţiilor purtate, luni seara, cu prefectul judeţului Hunedoara, Dorin Gligor.
Hunedoara: Greva foamei la spitalul din Haţeg s-a încheiat Cei 18 angajaţi ai Serviciului de Urgenţă de la Spitalul Haţeg au încheiat, luni seara, greva foamei, la capătul a peste zece ore de negocieri cu administraţia şi cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.
Hunedoara: Peste 400 de angajaţi din sistemul sanitar au participat la greva de avertisment Peste 400 de asistente medicale, infirmiere şi personal TESA din unităţile medicale cu paturi ale judeţului Hunedoara au participat, miercuri, la greva de avertisment de două ore organizată în sistemul sanitar de Federaţia Sanitas.