Cele mai citite
 


Ţările vecine vin în ajutorul Ucrainei împotriva gripei noi
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Slovacia, România, Polonia şi Ungaria vor trimite Ucrainei, ţară puternic afectată de epidemia de gripă nouă, ajutoare pentru lupta împotriva virusului A/H1N1, relevă un comunicat emis luni Ministerul ucrainean de Externe, citat de Interfax.
Mai precis, Slovacia va trimite Kievului 200.000 de măşti de protecţie, ceea ce constituie jumătate din rezerva naţională slovacă. Ungaria a anunţat că va contribui cu 10.000 de doze de vaccin pentru a sprijini măsurile de profilaxie împotriva bolii. Polonia a trimis deja la Lvov /vestul Ucrainei/ o primă tranşă de ajutor umanitar compusă din măşti respiratoarii, Tamiflu, echipamente speciale pentru medicii angrenaţi în focarele de gripă nouă, aceasta în condiţiile în care patru medici au decedat deja în regiunea ucraineană Ternopol din cauza contactului cu pacienţi infectaţi cu virusul A.

În afară de aceasta, Polonia a promis să efectueze gratuit 50 de teste pentru identificarea virusului care se extinde ameninţător în Ucraina.

România urmează să trimită luni un ajutor umanitar compus din măşti de protecţie, se menţionează în comunicatul Ministerului ucrainean de Externe.

Potrivit serviciului de presă al preşedinţiei de la Kiev, numai municipalitatea oraşului polonez Cracovia a trimis deja la Lvov un aparat de respiraţie artificială, 100.000 de măşti de tifon, o serie de doze de Tamiflu. Preşedintele Viktor Iuşcenko a avut o discuţie telefonică la sfârşitul sătpămânii trecute cu omologul său polonez Lech Kaczynski, căruia i-a solicitat sprijin împotriva epidemiei de gripă porcină ce bântuie în prezent în Ucraina. Şeful statului ucrainean s-a adresat de asemenea după ajutor liderilor din Belarus, Ungaria, Republica Moldova, Polonia, România, Slovacia, SUA, secretarului general al NATO şi preşedintelui Comisiei Europene.

Luni, în Ucraina este aşteptată o delegaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru 'coordonarea şi clarificarea formelor de ajutor'.

Între 53 şi 60 de persoane, între care un copil şi două femei însărcinate, au murit în Ucraina din cauza gripei noi, în condiţiile în care 183.000 sunt bolnave, din care mai mult de jumătate sunt infectate cu virusul A, restul suferind din cauza virozelor de sezon.

În noaptea de duminică spre luni, Ucraina a primit o tranşă de 300.000 de doze de Tamiflu din partea Elveţiei, asigurându-şi astfel necesarul de acest preparat, menţionează serviciul de presă al guvernului de la Kiev. 'Această cantitate este suficientă pentru a asigura toate spitalele şi serviciul de urgenţă', susţin responsabilii guvernamentali, asigurând că în caz de necesitate orice solicitant va primi preparatul împotriva virusului A gratuit şi fără întârziere.

Cu toate acestea, preşedintele Viktor Iuşcenko a apreciat că noua gripă reprezintă o ameninţare la siguranţa naţională, însă nu a specificat dacă va institui sau nu situaţia de necesitate în ţară până la alegerile din 17 ianuarie 2010. Prim-vicepremierul Aleksandr Turcinov, un apropiat al premierului Iulia Timoşenko, a apreciat că instituirea măsurilor de carantină este suficientă pentru limitarea extinderii virusului. Cu toate că la Kiev nu s-a înregistrat nicio infestare cu virusul A, după cum susţine ministrul sănătăţii Vasili Kniazevici, toate grădiniţile, şcolile şi instituţiile de învăţământ superior au fost închise.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comitet de criză la Ministerul Sănătăţii pentru gripa A/H1N1 Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii pentru gripa nouă se reuneşte luni pentru a analiza măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1, în contextul evoluţiilor din ultimele zile.
Experţii OMS, care au pornit lupta globală cu gripa nouă, suspectaţi de corupţie Pandemia de gripă porcină s-ar putea dovedi a fi una din cele mai grandioase afaceri de corupţie din timpurile noastre, la această concluzie au ajuns jurnaliştii danezi care au investigat relaţiile de afaceri dintre o seamă de experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi unele dintre cele mai...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Primele doze de vaccin pentru gripa nouă produs la Cantacuzino pleacă joi spre zonele de focar Primele doze de vaccin contra virusului A/H1N1, produs de Institutul Cantacuzino din Capitală, vor fi transportate, joi, sub pază, în zonele de focar din ţară.
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...
În campanie electorală cu Tamiflu şi măşti antigripă Gripa porcină se răspândeşte rapid în Ucraina: 200.000 de bolnavi, 67 de morţi şi un apel dramatic la ajutor din exterior. Luaţi prin surprindere, însă cu un ochi la campania electorală pentru alegerile prezidenţiale de peste două luni, preşedintele Viktor Iuşcenko şi premierul Iulia Timoşenko încearcă...