Prof. dr. Mircea Penescu: Există un vid de legislaţie în decontarea dializei
sâmbătă, 22 septembrie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Spitalului de Nefrologie "Carol Davila", prof. dr. Mircea Penescu, a declarat, vineri, că există un vid de legislaţie în decontarea dializei.
"După externalizarea dializei, am încercat să facem aici, în spital, un nucleu performant pentru 20 - 25 de pacienţi, şi am cerut finanţare de la CNAS, dar am primit finanţare la început pentru patru pacienţi, acum avem finanţare pentru nouă pacienţi. Există un vid legislativ care trebuie rezolvat, respectiv reglementări pentru pacienţii pentru care se iniţiază tratamentul în spital şi pentru cei care vin de la centrele de dializă cu complicaţii la spital şi pentru care se face dializă", a explicat medicul.
Prof. dr. Mircea Penescu a arătat că din aceste motive spitalul a ajuns să acumuleze datorii, numai în ultimul an şi jumătate de 14 miliarde de lei vechi.
El spune că pentru această situaţie nu există decât două soluţii: ''fie medicii renunţă la halatul alb şi îi lasă pe bolnavi să moară, fie acumulează datorii''. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Mihai Voiculescu: Prevenirea şi tratarea cu succes a bolilor de rinichi presupun diagnosticare timpurie Prevalenţa ridicată şi subdiagnosticarea afecţiunilor cronice de rinichi în România ar trebui să ridice un mare semn de întrebare legat de importanţa dată prevenţiei şi diagnosticării precoce a acestor boli, a declarat, joi, prof. dr. Mihai Voiculescu, de la Clinica de Nefrologie şi Medicină Internă...
Spitalul de Nefrologie 'Carol Davila', renovat şi reorganizat Lucrările de renovare şi reorganizare la Spitalul de Nefrologie "Carol Davila" au fost finalizate, vineri unitatea sanitară fiind sfinţită.
Preşedintele Societăţii Române de Nefrologie: Rata mortalităţii în dializă la noi e sub media europeană Rata mortalităţii în România, în dializă, este sub media europeană, doctorii nefrologi de la noi mândrindu-se, de asemenea, cu cea mai mare rată de includere în dializă din Europa, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES, care va fi publicat duminică, 27 octombrie, prof. univ. dr. Eugen Moţa, p...
Programul operator la Spitalul 'Carol Davila' ar putea începe săptămâna viitoare Spitalul Clinic "Carol Davila" a inaugurat miercuri noua Secţie de Chirurgie, în prezenţa primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi a rectorului UMF "Carol Davila", prof. dr. Florian Popa.
Cele mai noi informaţii privind transplantul şi insuficienţa renală, prezentate la Congresul de Nefrologie Al VII-lea Congres Naţional de Nefrologie, Dializă, Transplant şi Acces Vascular, care a început, joi, la Bucureşti, aduce în atenţie o serie de noutăţi privind dializa peritoneală, actualităţi în managementul anemiei la pacienţii cu insuficienţă renală cronică, dializa hepatică la pacienţi cu insuficienţă...
Preşedintele Societăţii de Nefrologie,Eugen Moţa:Avem o rată a mortalităţii pacienţilor dializaţi mai mică decât media europeană(interviu) România este ţara care se poate mândri cu o rată a mortalităţii pacienţilor care fac dializă mai mică decât media europeană, dar mai ales cu cea mai mare rată de includere în dializă din Europa, asta datorită faptului că avem 10.000 de pacienţi dializaţi, în 150 de centre private, unde s-au investit...