suport@medipedia.ro 021.242.04.28 (Luni-Vineri: 8:00-16:30)
Unde caut?
  • Tot continutul
  • Articole
  • Dictionar
  • Forum
  • Unitati medicale

 


Prof. dr. Mircea Penescu: Există un vid de legislaţie în decontarea dializei
sâmbătă, 22 septembrie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Spitalului de Nefrologie "Carol Davila", prof. dr. Mircea Penescu, a declarat, vineri, că există un vid de legislaţie în decontarea dializei.
"După externalizarea dializei, am încercat să facem aici, în spital, un nucleu performant pentru 20 - 25 de pacienţi, şi am cerut finanţare de la CNAS, dar am primit finanţare la început pentru patru pacienţi, acum avem finanţare pentru nouă pacienţi. Există un vid legislativ care trebuie rezolvat, respectiv reglementări pentru pacienţii pentru care se iniţiază tratamentul în spital şi pentru cei care vin de la centrele de dializă cu complicaţii la spital şi pentru care se face dializă", a explicat medicul.
Prof. dr. Mircea Penescu a arătat că din aceste motive spitalul a ajuns să acumuleze datorii, numai în ultimul an şi jumătate de 14 miliarde de lei vechi.
El spune că pentru această situaţie nu există decât două soluţii: ''fie medicii renunţă la halatul alb şi îi lasă pe bolnavi să moară, fie acumulează datorii''. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
 
Copyright © 2014 Info World. Termeni si conditii.