Cele mai citite
 


Al patrulea deces de gripă porcină în Turcia
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un asistent medical în vârstă de 27 de ani a murit de gripă H1N1 în Turcia, ridicând astfel la patru numărul de persoane decedate de această boală în ţară, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii.
Pacientul, decedat la Ankara, capitala turcă, făcea parte din cele 32 de persoane în prezent în tratament în spitale turce pentru infecţie cu virusul H1N1, a indicat ministerul într-un comunicat, citat de AFP.

Şapte dintre aceşti pacienţi erau într-o stare serioasă duminică, fiind trataţi în serviciile de terapie intensivă, a adăugat ministerul.

Turcia a înregistrat 1.870 de cazuri de gripă porcină de la diagnosticarea acestei boli pentru prima oară în luna mai.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că va începe de luni să vaccineze personalul din serviciile de sănătate înainte de a vaccina alte grupuri de risc.

Autorităţile au anunţat intenţia lor de a cumpăra 43 de milioane de doze de vaccin contra H1N1 şi să vaccineze circa 28 de milioane de persoane.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Austria: primul caz mortal de gripă H1N1, o fetiţă italiană de 11 ani Un fetiţă italiană de 11 ani a murit luni de gripă H1N1 la Innsbruck /vest/, primul caz mortal al epidemiei de gripă porcină înregistrat în Austria, a anunţat spitalul unde era internată.
Gripa H1N1 în Turcia: 19 noi decese, bilanţul ajunge la 112 morţi Turcia a înregistrat 19 noi decese din cauza virusului gripei H1N1, ceea ce ridică la 112 numărul morţilor din cauza acestei maladii, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.
Ucraina: 67 de morţi de gripă, Biserica Ortodoxă se roagă pentru bolnavi Şaizeci şi şapte de persoane au decedat în Ucraina din cauza gripei şi a infecţiilor respiratorii acute, potrivit unui nou bilanţ anunţat luni de Ministerul Sănătăţii de la Kiev, în timp ce Biserica Ortodoxă ucraineană a început oficierea unor slujbe speciale pentru sănătatea naţiunii.
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.
Turcia: Şase noi decese de gripă H1N1 Ministerul Sănătăţii din Turcia au anunţat miercuri şase noi decese legate de virusul H1N1, printre victime aflându-se şi trei copii, transmite AFP.
Danemarca: Două decese din cauza gripei H1N1 Două persoane internate la terapie intensivă într-un spital danez de lângă Aarhus /centru/ au decedat de gripă H1N1, a anunţat marţi Consiliul naţional de sănătate publică, potrivit unui comunicat citat de AFP.