Cele mai citite
 


Un hotel din Sinaia, închis din cauza gripei noi
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Hotelul Sinaia, din staţiunea montană cu acelaşi nume din judeţul Prahova /centru-sud/, a fost închis ca urmare a îmbolnăvirii mai multor zeci de persoane cu virusul gripei noi.
În urma apariţiei unui focar de gripă A/H1N1, la 40 de persoane care se aflau cazate la Hotelul Sinaia, Ministerul Sănătăţii a decis închiderea acestuia, a declarat, duminică seara, pentru AGERPRES, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Potrivit unui comunicat transmis presei de Ministerul Sănătăţii /MS/, 'unitatea hotelieră va fi închisă timp de 48 de ore, începând de duminică seara, pentru dezinfecţie'.

Cele 40 de persoane au fost aduse la Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş' din Capitală, având o formă de gripă medie spre severă, a precizat prof. dr. Streinu-Cercel, adăugând că este vorba despre persoane adulte.

'Toţi cei 40 de cetăţeni, români şi străini, sunt în curs de izolare în secţiile de boli infecţioase arondate. Autorităţile sanitare au demarat investigaţia epidemiologică pentru depistarea contacţilor', precizează comunicatul MS.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comitet de criză la Ministerul Sănătăţii pentru gripa A/H1N1 Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii pentru gripa nouă se reuneşte luni pentru a analiza măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1, în contextul evoluţiilor din ultimele zile.
Ministerul Sănătăţii: 39 de noi cazuri de gripă A/H1N1, confirmate în ultimele 24 de ore Bucureşti, 8 nov /Agerpres/ - În ultimele 24 de ore au fost confirmate 39 de noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1, a informat, duminică, Ministerul Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii: 81 de cazuri noi de gripă A/H1N1 şi două decese Bucureşti, 16 dec /Agerpres/ - În ultimele 24 de ore au fost confirmate 81 de cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 pandemic şi s-au înregistrat două decese la persoane cu boli asociate, a informat, miercuri, Ministerul Sănătăţii. Astfel, numărul deceselor a ajuns la 27.
Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Ar trebui ca Spitalul TBC să fie scos în afara oraşului Brăila Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Iulian Chiriac, a declarat vineri, la Brăila, că un proiect care trebuie luat în calcul de autorităţile din Brăila, în contextul în care clădirea în care funcţionează Spitalul TBC a fost revendicată şi câştigată în instanţă, este reprezentat de construirea...
Gripa A/H1N1: 16 cazuri mortale în Kuweit Două noi decese provocate de gripa A/H1N1 au fost înregistrate în Kuweit, ceea ce creşte la 16 numărul cazurilor mortale provocate de această boală în emiratul din regiunea Golfului, a anunţat joi o sursă oficială, informează AFP.
MS: Încă 16 cazuri de gripă A/H1N1 şi trei decese În ultimele 24 ore au fost înregistrate 16 cazuri noi de gripă A/H1N1 şi trei decese, la persoane cu afecţiuni cronice, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii.