Cele mai citite
 


Pneumonie: plan de acţiune pentru a salva 5,3 milioane de copii până în 2015 (OMS/UNICEF)
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) au lansat luni un plan de acţiune mondial vizând combaterea pneumoniei - prima cauză de mortalitate în rândul copiilor cu vârsta sub 5 ani - pentru a salva 5,3 milioane de vieţi până în anul 2015, informează AFP.
Dacă nu se vor lua măsuri, pneumonia va continua să ucidă în fiecare an câte 1,8 milioane de copii sub 5 ani, adică 20% din cele nouă milioane cu vârsta sub 5 ani care-şi pierd viaţa într-un an pe plan mondial, avertizează OMS şi UNICEF, care doresc să ajute ţările mai sărace în demersurile de prevenire, protecţie şi tratament.

'Deoarece ştim care sunt intervenţiile care funcţionează, trebuie să le punem în practică urgent', le-a explicat ziariştilor Anne Golaz, responsabil al UNICEF, subliniind că aceste măsuri ar urma să permită salvarea a 5,3 milioane de vieţi până în 2015.

Potrivit OMS şi UNICEF, ţările ar trebui să adopte două măsuri-cheie: vaccinarea împotriva pneumoniei şi alăptarea exclusivă în primele şase luni de viaţă.

Securitatea şi eficienţa vaccinurilor împotriva principalelor două cauze de mortalitate infantilă prin pneumonie, şi anume bacteriile Haemophilus influenzae tip b (Hib) şi Streptococcus pneumoniae (pneumococ), au fost demonstrate, subliniază OMS.

Totodată, alăptarea exclusivă în cursul primelor şase luni de viaţă, care întăreşte apărarea naturală a organismului copilului, ar permite reducerea cu 23% a cazurilor de pneumonie, apreciază Anne Golaz.

OMS şi UNICEF estimează la 39 miliarde de dolari (26,31 miliarde de euro) costul măsurilor. Jumătate din fonduri sunt destinate Chinei (13 miliarde de dolari) şi Indiei (7 miliarde de dolari).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Coaliţia pentru o Nouă Prevenţie 2013 Dezbatere în Senat: Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă includerea vaccinului pneumococic conjugat în programele naţionale de imunizare în lumea întreagă
Aproape 1,5 milioane de copii mor anual din cauza infecţiilor diareice (OMS) Peste 1,5 milioane de copii cu vârsta mai mică de 5 ani îşi pierd viaţa în fiecare an din cauza infecţiilor diareice. Din punct de vedere al răspândirii şi frecvenţei cazurilor, aceasta este cea de-a doua cauză a mortalităţii la copii după pneumonie, au anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF...
Pneumonia la copii Pneumonia este un termen general care se refera la o infectie a plaminilor, putind fi cauzata de o varietate de microorganisme, inclusiv virusi, bacterii si paraziti .
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.
OMS a reuşit vaccinarea a 3,7 milioane de copii irakieni împotriva poliomielitei Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în colaborare cu UNICEF, a reuşit să vaccineze împotriva poliomielitei 3,7 milioane de copii irakieni, în pofida conflictului armat cu care se confruntă această ţară, informează marţi EFE.
Pneumonia - principala cauză a mortalităţii infantile în România Pneumonia rămâne principala cauză a mortalităţii infantile în lume şi în România, potrivit Societăţii Române de Pediatrie Infantilă.