Cele mai citite
 


Comitet de criză la Ministerul Sănătăţii pentru gripa A/H1N1
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii pentru gripa nouă se reuneşte luni pentru a analiza măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1, în contextul evoluţiilor din ultimele zile.
Ultimul caz de infectare cu virusul A/H1N1 s-a înregistrat duminică, când 40 de turişti cazaţi la un hotel din Sinaia au fost aduşi la Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş' din Bucureşti cu o formă de gripă medie spre severă.

Potrivit ultimei raportări a Ministerului Sănătăţii, în săptămâna 19-25 octombrie numărul total de cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 la nivel naţional a ajuns la 381.

La finele săptămânii trecute, la Ministerul Sănătăţii s-a decis iniţierea unei hotărâri de guvern prin care să se aloce bani pentru achiziţionarea în regim de urgenţă a un milion de doze de vaccin pandemic. Acestea se vor utiliza pentru imunizarea elevilor din şcolile şi liceele unde există focare de gripă nouă, majoritatea la Iaşi şi Bucureşti.

În cursul săptămânii trecute, au fost raportate cazuri de infectare cu virusul gripei noi în judeţele Iaşi, Suceava, Sibiu, Bihor, Dolj, Prahova, Caraş-Severin, Bihor, Maramureş, Argeş şi în municipiul Bucureşti.
În ţările vecine României situaţia cea mai gravă este în Ucraina, unde s-au înregistrat 60 de decese din cauza unor afecţiuni respiratorii acute, însă autorităţile nu au putut să certifice că toate au fost provocate de virusul A/H1N1. Preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko a cerut duminică ajutor de urgenţă din partea altor ţări, inclusiv a României, pentru a putea contracara propagarea epidemiei de gripă nouă.

Ucraina a cerut comunităţii internaţionale ajutor constând în medicamente şi de echipamente de primă necesitate. În Ucraina peste 190.000 de persoane suferă de gripă, în principal în zona de vest a ţării.

În Serbia autorităţile au anunţat duminică un bilanţ de 162 de cazuri de îmbolnăvire cu A/H1N1, dintre care trei pacienţi se află în stare gravă.

În Bulgaria a fost decretată săptămâna trecută epidemie de gripă porcină în regiunea Burgas din sud-estul ţării şi în oraşul Nikopole din nord.
În Ungaria, Ministerul Sănătăţii a avertizat că vor avea loc două valuri de gripă nouă, primul fiind aşteptat la sfârşitul anului.

La nivel mondial, numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1 a trecut de 5.712, numai săptămâna trecută înregistându-se 700 de decese, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

În ceea ce priveşte Uniunea Europeană, un locuitor din trei ar putea fi infectat cu virusul H1N1 în următoarele luni, a avertizat comisarul european pentru sănătate Androulla Vassiliou.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
MS: 50 de cazuri de îmbolnăviri cu gripa nouă în ultimele 24 de ore Bucureşti, 7 nov /Agerpres/ - Totalul cazurilor de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 confirmate în Romania până sâmbătă la ora 12.00 este de 847, potrivit Ministerului Sănătăţii (MS).
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
Ministerul Sănătăţii: 39 de noi cazuri de gripă A/H1N1, confirmate în ultimele 24 de ore Bucureşti, 8 nov /Agerpres/ - În ultimele 24 de ore au fost confirmate 39 de noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1, a informat, duminică, Ministerul Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii: Nu se înregistrează o epidemie de gripă în România Ministerul sănătăţii informează într-un comunicat de presă remis presei luni că până în prezent în România nu se înregistrează o epidemie de gripă.