Cele mai citite
 


Maramureş: Primul caz de gripă nouă la Vişeu de Jos
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul caz de gripă nouă din Maramureş a fost diagnosticat la un bărbat din localitatea Vişeu de Jos, în prezent acesta fiind internat la Clinica de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.
Alături de el, în spital au mai fost internaţi soţia şi cei doi copii. De asemenea, tatăl bărbatului se află sub supraveghere medicală, el fiind identificat ca al patrulea contact al bolnavului.
Bolnavul, în vârstă de 35 de ani, diagnosticat cu gripa A/H1N1 a fost confirmat în cursul zilei de sâmbătă, de Institutul Naţional Cantacuzino Bucureşti. Acesta se pare că a contactat virusul în Spania, de unde s-a întors recent.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş au precizat că 'investigaţia epidemiologică a identificat patru contacţi: soţia, doi copii şi tatăl bolnavului', toţi fiind sub observaţie, primii trei în clinica din Cluj şi cel din urmă la domiciliu.
Maramureşeanul diagnosticat cu gripă nouă a lucrat în Spania mai bine de cinci ani, însă a rămas şomer şi a fost nevoit să se întoarcă în ţară. Potrivit primarului din Vişeu de Jos, Vasile Mariş, bărbatul a început să se simtă rău după patru zile de la revenirea în România.
Bolnavul este tătăl a doi copii, un băiat în vârstă de 7 ani şi o fetiţă de 3 ani. Băieţelul este în clasa I-a, astfel că există risc de infecţie şi în şcoala unde învaţă acesta. Conform primarului Vasile Mariş, s-a dispus dezinfectarea sălii de clasă din unitatea de învăţământ, iar copiii sunt sub supraveghere.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Primul caz de gripă A/H1N1 la Baia Mare Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare au semnalat, miercuri, prima îmbolnăvire cu gripă A/H1N1 în municipiul Baia Mare, fiind vorba de o femeie în vârstă de 46 de ani, întoarsă recent din Spania.
Satu Mare: Primul caz de gripă A/H1N1 Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare a anunţat marţi existenţa primului caz de gripă nouă din judeţ.
Dâmboviţa: Primul caz de gripă A/H1N1, confirmat în judeţ Primul caz de gripă nouă în Dâmboviţa a fost confirmat, miercuri seara, la un bărbat de 32 de ani din Târgovişte.
Bihor: Primul caz de gripă nouă Un prim caz de gripă nouă a apărut în judeţul Bihor, la o tânără de 22 de ani care a călătorit recent în Egipt.
Maramureş: Un nou caz de gripă A/H1N1 Un nou caz de gripă nouă la un bărbat de 34 de ani din municipiul Sighetu Marmaţiei a fost confirmat marţi, după ce cu o zi în urmă o femeie gravidă şi fiul ei de 4 ani, din comuna Săcălăşeni, au fost internaţi la Spitalul de Boli Contagioase din municipiul Baia Mare cu diagnostic identic.
Vaslui: Încă cinci cazuri de gripă A/H1N1 confirmate în judeţ Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat, marţi, încă cinci cazuri de gripă nouă la pacienţi din judeţul Vaslui.