Cele mai citite
 


Gripa A/H1N1: Afganistanul declară stare de urgenţă sanitară şi închide şcolile
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Afganistanul a declarat luni stare de urgenţă sanitară pentru a ajuta guvernul să prevină răspândirea rapidă a virusului A/H1N1 şi a dispus închiderea şcolilor pentru trei săptămâni ca parte a măsurilor luate împotriva noului virus gripal, relatează Reuters.
Guvernul a sfătuit de asemenea populaţia să evite adunările publice, cum ar fi nunţile în locurile închise, după ce săptămâna trecută a fost înregistrat primul deces cauzat de gripa A/H1N1 din Afganistan.

Aproape 350 de cazuri de îmbolnăvire cu noul virus gripal au fost înregistrate în rândul străinilor şi afganilor, iar alte câteva sute de persoane sunt suspectate că au fost infectate, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Farid Raaid.

Cazurile confirmate, 271 în rândurile străinilor şi restul în rândul afganilor, reflectă o creştere dramatică a numărului de infecţii înregistrate în ultimele luni, a spus sursa citată. 'Am declarat stare de urgenţă sanitară, în baza căreia toate instituţiile educaţionale private şi guvernamentale, precum şi grădiniţele, au primit ordinul de a se închide timp de trei săptămâni', a afirmat Raaid, adăugând că după două săptămâni va fi făcută o evaluare pentru a stabili dacă aceste insituţii pot fi redeschise.

Anunţul privind starea de urgenţă sanitară vine în contextul incertitudinilor privind desfăşurarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de la 7 noiembrie şi al planurilor autorităţilor de a preveni răspândirea virusului în ziua scrutinului, dacă acesta va avea loc.

Guvernul a desfăşurat o amplă campanie de informare a publicului în întreaga ţară, distrusă de decenii de război şi unde rata analfabetismului este ridicată.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii s-a angajat să ofere un milion de doze de vaccin afganilor pentru a face faţă îmbolnăvirilor, a precizat oficialul Ministerului Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Comitet de criză la Ministerul Sănătăţii pentru gripa A/H1N1 Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii pentru gripa nouă se reuneşte luni pentru a analiza măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1, în contextul evoluţiilor din ultimele zile.
Caraş-Severin: Plan judeţean de urgenţă în caz de pandemie de gripă cu virus A/H1N1 Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin a aprobat luni, în unanimitate, 'Planul judeţean de urgenţă în caz de pandemie de gripă cu virus A/H1N1'.
Guvernul transmite gratuit 1.150.000 de doze de vaccin gripal în R. Moldova, Ucraina şi Macedonia Executivul a decis, miercuri, să acorde sprijin umanitar de urgenţă Republicii Moldova, Ucrainei şi Macedoniei în vederea prevenirii îmbolnăvirilor cu gripa A/H1N1, a informat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.
Arad: 13 cazuri de gripă A/H1N1, confirmate în judeţ Arad, 8 feb /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad a făcut cunoscut că, de la începutul acestui an, în judeţul Arad au fost confirmate 13 cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripei A/H1N1 şi două cu virusul gripal B.
Alte două cazuri cu virus gripal A/H1N1, confirmate Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă de la Institutul Cantacuzino a confirmat joi dimineaţă încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1.