Cele mai citite
 


Hunedoara: Greva foamei la Urgenţa Spitalului Haţeg
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asistenţii medicali, infirmierele şi brancardierii de la Serviciul de Urgenţă al Spitalului orăşenesc Haţeg au intrat, luni, în greva foamei, cei 18 protestatari solicitând plata mai multor sporuri şi tichetele de masă pe acest an.
Potrivit unor calcule făcute de protestatari, valoarea drepturilor băneşti restante se ridică la peste 108.000 lei.

Pentru ca activitatea desfăşurată cu bolnavii să nu fie afectată, conducerea spitalului Haţeg a decis ca mai mulţi asistenţi medicali să fie detaşaţi la Urgenţă de pe alte secţii ale instituţiei sanitare. O parte dintre cazurile grave au fost redirecţionate spre spitalele din Hunedoara şi Petroşani.

'Există restanţe de plată la sporuri, ore de noapte, ore suplimentare ce trebuiau calculate dublu pentru că s-a lucrat sâmbăta şi duminica sau în sărbătorile legale. De asemenea, angajaţii spitalului nu au primit niciun bon de masă în acest an,', a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului Sanitas Haţeg, Alexandru Bulacu.

Conform calculelor sindicatelor, fiecare asistent de la Urgenţă ar trebui să mai primească o diferenţă de cel puţin 6.000 de lei, constituită din restanţe la sporuri sau ore suplimentare.

Greviştii foamei s-au aşezat să protesteze în afara clădirii spitalului. Câteva asistente şi-au adus scaune pe care s-au aşezat câte două, ca să se mai încălzească. Alţi asistenţi sau brancardieri şi-au agăţat pe haine hârtii pe care era scris 'Greva foamei' şi se plimbau prin faţa intrării în spital.

'Nu vrem măriri de salarii. Am muncit şi dorim să primim banii care ni se cuvin', spunea Daniel Dronţoiu, asistent medical la Urgenţa Haţeg.

Pe de altă parte, conducerea spitalului Haţeg susţine că, în pofida dificultăţilor financiare, salariile personalului medical au fost acordate la timp. Spitalul se confruntă însă cu o subfinanţare din cauză că plata serviciilor medicale pentru un pacient nu este acoperită integral din sumele decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Hunedoara. De vină este o formulă care ia în calcul mai mulţi parametri, ceea ce duce la costuri diferite pe bolnav de la un spital la altul.

'Deconturile sunt mai mici cu aproximativ 20 la sută faţă de costurile reale', a declarat directorul economic al Spitalului Haţeg, Iosif Timiş.

În opinia sa, angajaţii de la Serviciul de Urgenţă nu ar fi trebuit să intre în greva foamei, apreciind că protestul este unul foarte dur.

La rândul său, juristul spitalului, Florin Serengău, a menţionat că administraţia unităţii sanitare va apela la justiţie pentru ca judecătorii să se pronunţe asupra legalităţii protestului, menţionând însă că oamenii au dreptate atunci când îşi cer drepturile restante.

Potrivit sindicatelor, nu este exclus ca protestul de la spitalul din Haţeg să se extindă şi la alte secţii, prima anunţată fiind maternitatea, unde opt asistente medicale au afirmat că vor intra, marţi, în greva foamei.

Sindicatul Sanitas Haţeg a dat în judecată de două ori conducerea spitalului pentru plata drepturilor salariale restante. Unul dintre procese a fost câştigat de sindicat la Tribunalul Hunedoara şi acum se judecă, în recurs, la Curtea de Apel Alba-Iulia. Al doilea proces se află încă pe rolul Tribunalului Hunedoara.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Angajaţii de la urgenţa Spitalului Haţeg au reluat greva foamei Cei 18 asistenţi medicali şi brancardieri de la Serviciul de Urgenţă al Spitalului Haţeg au reluat, luni, greva foamei, protestatarii solicitând plata sporurilor salariale şi a orelor suplimentare pe mai multe luni, valoarea sumelor restante fiind evaluată la peste 108.000 de lei.
Hunedoara: Protest suspendat la Urgenţa Spitalului Haţeg Greviştii foamei de la Spitalul Haţeg au suspendat, temporar, acţiunea de protest, în urma discuţiilor purtate, luni seara, cu prefectul judeţului Hunedoara, Dorin Gligor.
Hunedoara: Greviştii foamei de la spitalul Haţeg, chemaţi în judecată Conducerea Spitalului Haţeg i-a dat în judecată pe cei 18 grevişti ai foamei care lucrează în secţia de Urgenţă a unităţii sanitare, după ce aceştia au protestat, luni, solicitând plata unor sporuri salariale.
Hunedoara: Asistenţii de la Urgenţa Spitalului Haţeg intră în greva foamei Asistenţii medicali, infirmierele şi brancardierii de la Servicul de Urgenţă al Spitalului din oraşul Haţeg vor intra, luni, în greva foamei, deoarece administraţia unităţii sanitare nu a plătit angajaţilor mai multe sporuri şi tichetele de masă, valoarea totală a drepturilor băneşti restante depăşind...
Hunedoara: Greva foamei la spitalul din Haţeg s-a încheiat Cei 18 angajaţi ai Serviciului de Urgenţă de la Spitalul Haţeg au încheiat, luni seara, greva foamei, la capătul a peste zece ore de negocieri cu administraţia şi cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.
Hunedoara: Comisie de control la spitalul din Haţeg Prefectul judeţului Hunedoara, Dorin Gligor, a dispus un control complex la spitalul din Haţeg, după ce 18 angajaţi ai Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) s-au aflat, luni, în greva foamei pentru că nu şi-au primit toate drepturile băneşti.