Cele mai citite
 


Cluj: Primul complex de recuperare pentru copiii cu handicap sever
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi Consiliul Judeţean (CJ) Cluj au inaugurat, luni, primul complex de recuperare adresat în special copiilor cu handicap sever.
'Inaugurăm, în premieră pentru judeţul Cluj, un complex de recuperare pentru copilul cu handicap sever şi profund. Acest complex se adresează tuturor copiilor cu handicap din judeţul Cluj, iar serviciile şi dotările de care dispunem sunt la standarde europene', a declarat, la inaugurare, directorul excutiv al DGASPC, Monica Filip.

Investiţia este de aproape 4 milioane de lei, din care 1,5 milioane au fost suportaţi din bugetul CJ Cluj, iar aproape 2,5 milioane provin de la Fundaţia SERA.
Noul complex are 50 de locuri dispuse în trei case de tip familial şi într-un centru de recuperare.

Copiii cu cele mai severe dizabilităţi pot beneficia gratuit de servicii de kinetoterapie, fizioterapie şi logopedie la cele mai înalte standarde.
Consiliul Judeţean Cluj prin DGASPC va asigura cheltuielile de administrare şi funcţionare a noului centru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Centru de Recuperare pentru Copilul cu handicap, inaugurat la Brădet Unul dintre cele mai moderne Centre de Recuperare pentru Copilul cu handicap, aflat în incinta Centrului de Reabilitare Şcolară Brădet din Braşov, de care vor beneficia aproximativ 200 de copii şi tineri din zonă, a fost inaugurat miercuri, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia...
Centru de recuperare neuropsihică, inaugurat la Petriş Arad, 04 iunie /Agerpres/ - Un Centru de recuperare şi reabilitare neuropsihică pentru adulţi a fost inaugurat, luni, în localitatea arădeană Petriş, de pe Valea Mureşului.
Copiii cu handicap din sectorul 6 beneficiază de echipă mobilă de recuperare Un număr de 10 copii nedeplasabili au fost incluşi, în prima lună de funcţionare a echipei mobile care furnizează servicii de recuperare a copiilor cu handicap, în programul de recuperare medicală şi reabilitare, în cadrul proiectului ''Creşterea capacităţii autorităţilor administraţiei publice locale...
Complex multifuncţional pentru persoane cu dizabilităţi Un nou Complex Social de Servicii, care vine în întâmpinarea nevoilor persoanelor cu handicap şi vârstnicilor din Sectorul 1, prin oferirea de servicii de recuperare şi de petrecere a timpului liber a fost inaugurat, marţi, de primarul, Andrei Chiliman.
Centru pentru copiii cu dizabilităţi, în sectorul 3 Primăria Sectorului 3, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dezvoltă proiectul 'Centrul Samuel' adresat copiilor cu dizabilităţi, a anunţat un comunicat de presă al administraţiei locale remis miercuri.
Cluj: DASPC marchează Ziua Internaţională Alzheimer şi invită clujenii la teste de memorie gratuite Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Cluj va marca Ziua Internaţională Alzheimer printr-o acţiune organizată, vineri, 21 septembrie, la sediul său, unde clujenii vor putea efectua, gratuit, teste de memorie şi vor fi formaţi despre manifestările acestei grave boli şi...