Cele mai citite
 


(Corespondenţă Agerpres) Gripa nouă a făcut 13 victime în Italia (revista presei)
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: Gripa porcină continuă să facă victime în Italia, numărul deceselor urcând la sfârşitul săptămânii trecute la 13 persoane, focarul cel mai grav fiind la Napoli, relatează jurnalele italiene de luni în primele pagini.
La Stampa relatează că gripa nouă a făcut şi prima victimă în rândul copiilor, sâmbătă fiind înregistrat la Napoli decesul unei fetiţe de trei ani, care era sănătoasă, nemaivând şi alte complicaţii. De asemenea, în spitalele din Napoli sunt internaţi şi alţi copii în stare gravă, iar în localitatea Pompei primarul a decis închiderea şcolilor pentru a preveni extinderea virusului AH1N1.

Potrivit La Stampa, asociaţia naţională a pediatrilor din Italia a solicitat modificarea programului naţional de vaccinare, astfel încât copiii să aibă prioritate.

Totodată, acelaşi cotidian analizează şi costul pe care epidemia îl aduce bugetului de stat. Astfel, pe lângă costurile cu îngrijirile şi vaccinarea, trebuie adăugate şi cele ale concediilor medicale luate de bolnavi. Potrivit estimărilor ziarului, costul total ar fi de peste 4,5 miliarde de euro, comparabil cu cel necesar pentru construcţia podului peste strâmtoarea Messina.

Situaţia din închisorile italiene, considerate în afara constituţiei de multe dintre organizaţiile de apărare a drepturilor omului din cauza supraaglomerării şi regimului dur de încarcerare, a revenit în prim-plan după ce la sfârşitul săptămânii s-a sinucis într-o închisoare Diana Blefari Melazzi, unul dintre cei mai celebri deţinuţi din Peninsulă, militantă a Brigăzilor Roşii şi care în 2002 a participat la asasinarea juristului şi politicianului Marco Biaggi, iniţiatorul reformei contractelor de muncă pe perioadă nedeterminată.

Avocaţii acesteia cereau de patru ani scoaterea ei din închisoare şi internarea într-o clinică de specialitate, însă judecătorii au considerat că femeia trebuie menţinută în regimul de carceră dură, aplicat în Italia teroriştilor şi mafioţilor. Ministerul Justiţiei a demarat o anchetă în acest caz.

Presa italiană dezbate şi anunţul făcut sâmbătă de premierul Silvio Berlusconi, care a declarat că nu va demisiona nici în cazul în care va primi o condamnare din partea justiţiei pentru cele două dosare penale în care este în prezent vizat şi care au fost deblocate după ce i-a fost retrasă imunitatea penală. Il Messaggero relatează că, deşi oamenii guvernului şi coaliţiei majoritare neagă că ar pregăti noi acte normative care să îl scutească pe premier de confruntarea cu justiţia, premierul se simte sub asediu, părând tot mai sigură condamnarea lui după sentinţa primită şi în a doua instanţă de avocatul britanic David Mills, care ar fi primit o mită de 600.000 de dolari în anii '90 de la Berlusconi.

În plan economic, La Repubblica relatează despre continuarea tensiunilor între Elveţia şi Italia pe tema amnistiei fiscale adoptată de guvernul de la Roma, prin care se urmăreşte revenirea în ţară a zeci de miliarde de euro de 'bani gri', plasaţi prin evaziune fiscală în băncile din Elveţia. După tensiunile diplomatice create săptămâna trecută de controlul blitz desfăşurat de Garda de Finanţe din Italia în 75 de filiale ale unor bănci elveţiene, considerat discriminatoriu de Berna, preşedintele elveţian Hans-Rudolf Merz a anunţat duminică întreruperea negocierilor între cele două ţări pe tema acordului privind evitarea dublei impuneri.

În plan extern, principalul subiect din paginile ziarelor italiene rămâne Afganistanul. Corriere della Sera relatează despre anunţul de duminică al candidatului Abdullah Abdullah de a se retrage din cursa pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Secretarul general al ONU Ban Ki-Moon se află luni la Kabul, unde se va întâlni atât cu preşedintele în exerciţiu Hamid Karzai, cât şi cu Abdullah, în condiţiile în care comisia electorală afgană analizează dacă se va mai organiza sau nu turul de balotaj, notează Corriere della Sera.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă Agerpres) 250.000 de cazuri de gripă nouă în Italia Roma, 4 nov - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: În Italia s-au înregistrat în total 250.000 de cazuri de persoane care au avut gripa porcină, cu o incidenţă medie de 3,8 cazuri la mia de locuitori, iar numărul deceselor cauzate de această epidemie este de 18 persoane, a anunţat marţi...
Gripa nouă avansează rapid în Italia: aproape 1% din populaţie contaminată în ultima săptămână Roma, 8 nov - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: Peste 750.000 de italieni au contractat virusul H1N1, dintre care mai mult de 540.000 (0,9% din populaţiei Italiei) numai în ultima săptămână, iar bilanţul deceselor a crescut zilnic şi a ajuns la 29 de victime, potrivit situaţiei centralizate...
(Corespondenţă Agerpres) Numărul deceselor cauzate de gripa porcină în Italia a urcat la 9 Numărul deceselor de persoane bolnave de gripa porcină a urcat rapid în Italia la 9, după ce în ultimele două zile la Napoli s-au înregistrat trei noi victime, persoane în vârstă, care aveau însă şi alte probleme grave de sănătate, relatează cotidianul La Repubblica.
Experţii OMS, care au pornit lupta globală cu gripa nouă, suspectaţi de corupţie Pandemia de gripă porcină s-ar putea dovedi a fi una din cele mai grandioase afaceri de corupţie din timpurile noastre, la această concluzie au ajuns jurnaliştii danezi care au investigat relaţiile de afaceri dintre o seamă de experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi unele dintre cele mai...
Familia românului mort în Italia nu confirmă infecţia cu virusul AH1N1 Familia românului care a murit în Italia, regiunea Campania, a contactat Ministerul Afacerilor Externe (MAE), dar a precizat o altă cauză a decesului decât infecţia cu virusul AH1N1, a declarat duminică pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al MAE, Alin Şerbănescu.
Gripa nouă, o 'urgie' în beneficiul companiilor farmaceutice (experţi ruşi) În realitate, nu există niciun fel de pandemie de aşa-numită gripă porcină sau nouă, iar întreaga isterie legată de virusul A H1N1 nu este decât o modalitate de îmbogăţire în particular a companiilor farmaceutice, au declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Moscova, reprezentanţi ai Asociaţiei de...