Cele mai citite
 


Iaşi: Noi cazuri de gripă A/H1N1
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare ieşene au decis suspendarea cursurilor la una din clasele a V-a de la Colegiul Naţional, după ce doi elevi au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul virus gripal A/H1N1.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, dr. Vasile Cepoi, a precizat că la sfârşitul săptămânii trecute specialiştii de la Bucureşti au confirmat infectarea cu noul virus gripal şi în cazul altor trei elevi de clasa a IX-a de la Liceul Agricol.
Potrivit sursei citate, elevii de liceu sunt contacţi ai unora din cazurile confirmate în cursul săptămânii trecute. Ei sunt internaţi şi urmează tratamente antivirale.
În cursul săptămânii trecute, aproximativ 80 de persoane, unele dintre acestea confirmate, majoritatea contacţi de gradul zero, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase, după ce autorităţile sanitare au depistat focarul cu noul virus gripal din Şcoala nr. 15 'Ştefan Bârsănescu'.
În prezent, mai sunt internate 18 persoane, confirmate cu noul virus gripal sau contacţi de gradul zero, trei dintre acestea urmând a fi externate în cursul acestei zile.
De asemenea, sunt suspendate cursurile la trei clase din cadrul Liceului Agricol, Liceul 'Garabet Ibrăileanu' şi Colegiul Naţional şi s-au reluat cursurile la clasa de la Colegiul Tehnic 'Gh. Asachi' unde în urmă cu 10 zile a fost înregistrat un caz de îmbolnăvire cu noul virus gripal.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Clase de liceu închise din cauza virusului A/H1N1 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au dispus suspendarea cursurilor la două clase de liceu, după ce fraţi ai elevilor de la Şcoala 15 diagnosticaţi zilele trecute suferind de gripa nouă, au fost, la rândul lor, contaminaţi cu noul virus gripal A/H1N1.
Iaşi: Caz de gripă A/H1N1 în mass media locală Redactorul şef al cotidianului local 'IaşiPlus' a fost diagnosticat, în cursul zilei de miercuri, cu noul virus gripal A/H1N1.
MS: Patru noi cazuri de gripă A/H1N1 şi un deces, în ultimele 24 de ore Patru noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic şi un deces au fost înregistrate în ultimele 24 ore, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.
Noi cazuri de gripă A/H1N1 93 de noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 au fost confirmate în ultimile 24 de ore, numărul total al cazurilor confirmate înregistrate până sâmbătă, ora 12,00, fiind de 1849, informează Ministerul Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii: 39 de noi cazuri de gripă A/H1N1, confirmate în ultimele 24 de ore Bucureşti, 8 nov /Agerpres/ - În ultimele 24 de ore au fost confirmate 39 de noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1, a informat, duminică, Ministerul Sănătăţii.
Iaşi: Vaccinul A/H1N1, privit cu scepticism Autorităţile sanitare ieşene recunosc că s-au efectuat puţine vaccinări împotriva virusului pandemic A/H1N1 în rândul elevilor de liceu, studenţilor, personalului sanitar, precum şi al personalului din armată şi din MAI, deşi zilnic sunt confirmate noi cazuri.