Cele mai citite
 


Constanţa: Spitalul judeţean a intrat în carantină din cauza gripei
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Accesul vizitatorilor în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este interzis, cu începere de luni, pe termen nelimitat, ca măsură de protecţie şi prevenire a îmbolnăvirilor de gripă, în condiţiile în care numărul pacienţilor infectaţi cu virusul A/H1N1 este în creştere în ţara noastră.
'S-au creat servicii de curierat şi există personal pus la toate uşile de acces în spital. Toate informaţiile vor fi transmise prin curier, toate pachetele vor fi date prin acesta. Informaţiile privind cazul vor fi luate telefonic, direct de pe secţie, sau, acolo unde medicii coboară în policlinică, direct de la aceştia, în policlinică', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Florian Stoian.
Potrivit acestuia, măsura luată este una dură, dar care se impune din mai multe motive.
'Este vorba de singurul spital de urgenţă din întreg judeţul, el are singura secţie de terapie intensivă ca spital de urgenţă şi un alt motiv este acela că nu trebuie să ajungem în plin focar de virus gripal porcin ca să luăm aceste măsuri', a precizat medicul.
El şi-a exprimat speranţa că populaţia va înţelege că măsurile nu sunt luate în detrimentul pacienţilor, ci în folosul lor.
Potrivit Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa, numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii, înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute, este de 2.514, fiind spitalizaţi 70 de pacienţi. Totodată, sunt înregistraţi 631 de bolnavi de pneumonie, 56 dintre ei primind îngrijirile medicale necesare într-o unitate spitalicească.
Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul cazurilor de viroze este mai mare, în prezent, cu 2,69%.
În judeţul Constanţa nu este înregistrat nici un caz de gripă nouă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Suspiciune de gripă nouă O femeie, de 34 ani, din Tecuci, a fost internată, miercuri, în stare gravă, în secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi, cu sindrom respirator acut, afecţiune provocată de un virus gripal agresiv, posibil chiar cel al gripei noi A/H1N1, a declarat,...
Argeş: Măsuri de prevenire a răspândirii noului virus gripal Autorităţile judeţene au stabilit, marţi, o serie de măsuri de prevenire a răspândirii virusului A/H1N1 în Argeş, după ce un adolescent a fost depistat cu gripă nouă, iar o femeie de cetăţenie franceză este suspectă de aceeaşi boală, transmite corespondentul AGERPRES.
Harghita: Două cazuri grave de gripă nouă Două persoane infectate cu virusul A/H1N1 se află în stare gravă la Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Harghita şi respiră cu ajutorul aparatelor.
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Al doilea caz de gripă nouă, confirmat la Satu Mare Al doilea caz de gripă nouă a fost confirmat joi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, pacientul fiind izolat.
UPDATE: Adrian Streinu-Cercel: Cei care prezintă viroze să se izoleze imediat la domiciliu Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu-Cercel, director al Institutului 'Matei Balş' din Capitală, a făcut un apel, miercuri, la populaţie, ca, în cazul în care prezintă simptome de viroză, să se izoleze imediat la domiciliu.