Cele mai citite
 


Centru pentru tinerii cu tentative de suicid
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un centru pentru sănătatea mintală, destinat tinerilor cu probleme psihice, care au manifestat de a lungul timpului un comportament iminent autoagresiv şi tentative de suicid, a fost deschis luni de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) din cadrul Primăriei Capitalei şi de Spitalul Clinic de Psihiatrie 'Prof. Dr. Alex. Obregia'.
Centrul de prevenire a tentativelor de suicid la copii şi adolescenţi va funcţiona în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie 'Prof. Dr. Alex. Obregia'.
De asemenea, a fost înfiinţată o linie telefonică gratuita 0800 08 01 00 la care medici psihiatri vor acorda asistenţă de specialitate se luni până vineri, între orele 8,30-16,30.
Acest tip de serviciu corespunde normelor europene privind sănătatea mintală, fiind urmarea firească a creşterii numărului de cazuri de suicid raportate la segmentele de vârstă amintite.
Studiul 'Tineri în Europa', efectuat în anul 2008 de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, pe un eşantion de 2662 de elevi bucureşteni relevă că 37,8% dintre adolescenţii chestionaţi au cunoştinţe care se gândesc să se sinucidă, 13,5% dintre aceştia au spus cuiva că vor să se sinucidă şi 5,6% au încercat să se sinucidă.
Partenerii proiectului sunt Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ministerul Sănătăţii, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu', Primăria Sector 4 Bucureşti, Universitatea Bucureşti, Fundaţia FRACARITATIS Belgia şi Asociaţia Reninco.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
"Viaţa este un dar, nu o opţiune", eveniment organizat sâmbătă în Parcul Cişmigiu Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (Centrul de Prevenire a Tentativelor de Suicid la Copii şi Adolescenţi), în parteneriat cu Spitalul de Psihiatrie "Prof. Dr. Al. Obregia" şi Asociaţia de Suicidologie, organizează sâmbătă evenimentul...
Studiu: Consumul de droguri uşoare, ridicat printre tinerii bucureşteni Un studiu efectuat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGAMB) pe un eşantion de 2.662 de tineri bucureşteni cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, relevă că aceştia au încercat cel puţin odată droguri uşoare - tutun, alcool sau canabis.
Test pentru determinarea riscului de suicid Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Un studiu - pilot pentru determinarea riscului de suicid în rândul elevilor a fost introdus în unităţile de învăţământ din Capitală.
Comunicat de presă - Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" nominalizat pentru premiul "Cel mai bun spital" din partea Europe Bussiness Assembly (EBA) din Marea Britanie
Samusocial din România oferă asistenţă socială şi medicală de urgenţă pentru aproximativ 5.000 de oameni ai străzii Samusocial din România oferă asistenţă socială şi medicală de urgenţă pentru aproximativ 5.000 de oameni ai străzii din Capitală, a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al asociaţiei, Sabina Nicolae.
Dolj: Asistenta acuzată că ar fi rupt mâna unei bolnave, cercetată penal pentru purtare abuzivă O asistentă de la Centrul de îngrijiri 'Complexul Sfânta Maria' din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj este cercetată penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă după ce ar fi rupt mâna unei bolnave de 76 de ani, internate în acest centru...