Cele mai citite
 


Arad: Trei cazuri de gripă nouă semnalate în judeţ
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Institutul Cantacuzino a confirmat, la sfârşitul săptămânii trecute, existenţa a trei cazuri de gripă nouă în rândul membrilor unei familii din judeţul Arad, transmite corespondentul AGERPRES.
După cum a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, dr. Nicola Mârza, cazurile de gripă nouă au fost confirmate la o femeie în vârstă 42 de ani, la fiul acesteia în vârstă de 24 de ani şi la soţia tânărului, în vârstă de 19 ani.
'Femeia de 42 de ani, care s-a întors de curând din Germania cu autocarul, s-a simţit rău în data de 25 octombrie când s-a prezentat la medic, Institutul Cantacuzino confirmând, în data de 31 octombrie, existenţa bolii la cele trei persoane mai sus amintite', a declarat dr. Nicolae Mârza, adăugând că toate cele trei persoane sunt izolate la domiciliu şi se află sub tratament.
DSP Arad verifică dacă au mai fost şi alte persoane aflate în autocar care au fost contaminate cu gripa AH1N1 întrucât femeia bolnavă a fost singura care a coborât din autocarul respectiv în Arad.
De asemenea, se fac verificări la locurile de muncă ale fiului şi soţiei acestuia, la primul fiind confirmate nu mai puţin de 26 de contacte (persoane cu care acesta a intrat în contact).
'Cele trei persoane nu sunt într-un stadiu grav al bolii întrucât s-au prezentat din timp la medic însă totuşi este bine ca să se ia măsuri de prevenţie pentru ca să nu se îmbolnăvească şi alte persoane', a mai adăugat directorul coordonator al DSP Arad dr. Nicolae Mârza.
Prefectul judeţului Arad, Laurenţiu Călin Bibarţ a declarat, luni, că Instituţia Prefectului va solicita angajatorilor din judeţul Arad că acolo unde au relaţii cu publicul, funcţionarii să poarte măşti de protecţie pentru a încerca să evite posibila contaminarea cu virusul AH1N1.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Alte 17 cazuri de gripă nouă, confirmate în judeţul Arad Alte 17 cazuri de gripă nouă au fost confirmate, joi, în localităţile arădene după efectuarea analizelor de către Institutul,, Cantacuzino'' din Bucureşti, numărul persoanelor îmbolnăvite cu virusul AH1N1 ajungând, astfel, la 26 în judeţ.
Arad: În judeţul Arad au fost confirmate 92 de cazuri de gripă nouă Arad, 6 dec /Agerpres/ - Directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, dr. Dana Negru, medic primar epidemiolog, a declarat că în judeţ au mai fost confirmate două cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă A/H1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 92, în ultimele...
Arad: Două persoane au decedat din cauza gripei noi Două persoane din Arad, o femeie şi un bărbat, diagnosticate cu AH1N1, au decedat, luni, specialiştii de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti urmând să analizeze probele care au fost prelevate de la cei doi pentru a se stabili cauza exactă a decesului.
Arad: Pacienţi cu gripă nouă izolaţi la domiciliu cu ajutorul Poliţiei Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad a solicitat sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, pentru a-i determina pe unii dintre pacienţii cu gripă nouă să rămână izolaţi la domiciliu..
Vrancea: Nu s-a confirmat suspiciunea de gripă nouă Testele realizate la Institutul ''Cantacuzino'' sunt negative pentru cei doi vrânceni suspectaţi că s-ar fi infestat cu virusul AH1N1, după ce au intrat în contact cu un cetăţean diagnosticat cu gripă nouă.
Arad: A fost confirmat primul caz de gripă AH1N1 Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad informează că a fost confirmat un caz de gripă AH1N1, primul caz de acest fel confirmat în acest judeţ. 'Institutul Cantacuzino a confirmat existenţa primului caz de infecţie cu virusul gripal AH1N1, în judeţul Arad. Virusul este unul de import' Italia, fiind depistat...