Cele mai citite
 


'Junk food'-ul creşte riscul depresiei (surse medicale)
joi, 3 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Ce mancam?, Depresia, Diete, Mancam sanatos
 

Cei care mănâncă în mod regulat mâncăruri bogate în calorii şi dulciuri sunt cu 60 la sută mai predispuşi să sufere de depresie decât cei care aleg să mănânce fructe, legume şi peşte, relevă un studiu al cercetătorilor britanici, preluat de cotidianul britanic Daily Mail.

Cercetătorii menţionaţi susţin că studiul echipei de cercetare de la University College din Londra este primul care investighează legătura dintre dieta în ansamblu a unei persoane şi sănătatea sa mintală, mai degrabă decât efectele alimentelor luate separat.

Potrivit doctorului Eric Brunner, unul dintre cercetătorii de la University College, deşi există aspecte variate ale stilului de viaţă, cum ar fi efectuarea de exerciţii, care joacă un rol în sănătatea mintală, dieta pare să joace un rol independent şi important.

Studiul, publicat în British Journal of Psychiatry, a folosit datele obţinute de la 3.486 de funcţionari publici, bărbaţi şi femei, aflaţi în jurul vârstei de 55 de ani.

Fiecărui participant i s-a cerut să completeze un chestionar legat de obiceiurile sale alimentare şi o autoevaluare în privinţa depresiei cinci ani mai târziu.

Cercetătorii au descoperit că cei care au mărturist cel mai mare consum de mâncare procesată erau cu 58 la sută mai predispuşi să fie deprimaţi cinci ani mai târziu faţă de cei care nu consumau aproape deloc acest tip de mâncare.

Echipa de la universitatea londoneză este de părere că nivelul mare de antioxidanţi din fructe şi legume protejează împotriva depresiei, aşa cum o face folatul in broccoli, varză, spanac şi linte şi năut.

De asemenea, consumul mai mare de peşte poate proteja împotriva depresiei ca urmare a nivelului crescut de acizi graşi polinesaturaţi.

Cu toate acestea, este posibil ca efectul de combatere a depresiei să vină ca urmare a unei întregi diete, ce conţine mai multe tipuri de hrană decât din cauza unui singure substanţe hrănitoare.

Potrivit lui Brunnes, reversul este de asemenea important, obiceiurile alimentare proaste punând mai multă presiune asupra organismului.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consumul de fructe şi legume creşte apetitul pentru junk food (studiu) A începe o dietă este o sarcină grea. Cu cât mâncăm mai multe alimente sănătoase, cu atât mai mult ne dorim un hamburger cu brânză sau o bucată de pizza. Un nou studiu publicat la începutul lunii mai de revista 'Proceedings of the National Academy of Sciences' a întărit această credinţă populară descoperind...
O lume cu un regim alimentar vegetarian ar fi o lume mai sănătoasă şi mai bogată (studiu) Printr-un consum mai mic de carne şi mai mare de fructe şi legume, lumea ar putea evita câteva milioane de decese până în 2050, ar putea reduce substanţial emisiile de gaze cu efect de seră şi ar economisi câteva miliarde de dolari din sumele destinate asistenţei medicale şi daunelor climatice, se arată...
Cinci porţii de fructe şi legume pe zi sunt insuficiente pentru reducerea riscului unor afecţiuni grave (studiu) Londra, 1 apr /Agerpres/- Cinci porţii zilnice de fructe şi legume ar putea să nu fie de ajuns pentru reducerea riscului de cancer sau accident vascular cerebral (AVC) şi nici al decesului din orice altă cauză, în acest scop fiind nevoie de cel puţin şapte porţii zilnice, în special de legume, este concluzia...
Cum iti influenteaza dieta alimentara modul in care dormi Se stie ca prea putin somn are impact asupra obiceiurilor alimentare, asupra apetitului, castigului in greutate si asupra altor functii metabolice, dar se stie prea putin despre modul in care diferitele diete joaca un rol in ce priveste cat de bine dormi. Un nou studiu a evaluat dietele si tiparele...
MB: Adolescenţii consumă prea multe grăsimi saturate şi prea puţine fructe şi legume (studiu) Medicii britanici şi-au exprimat temerile cu privire la sănătatea generaţiilor viitoare după ce, conform unui studiu guvernamental, adolescenţii britanici (11 - 18 ani) au în hrana zilnică prea multe grăsimi saturate şi prea puţine fructe, legume şi fier, transmite publicaţia The Guardian.
Şapte "superalimente" pentru a potenţa memoria Un regim alimentar sănătos potenţează creierul, îmbunătăţeşte memoria şi capacitatea mentală. Un studiu publicat de revista britanică "Neurology" ajută la înţelegerea relaţiei care există între o dietă sănătoasă şi prevenirea pierderii memoriei.