Cele mai citite
 


Harghita: Doze insuficiente de vaccin antigripal
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul dozelor de vaccin antigripal alocat judeţului Harghita este mai mic decât anul trecut iar campania încă nu a început din cauză că vaccinurile nu au sosit în judeţ.
Şefa Direcţiei de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Cornelia Miron, a declarat că, deocamdată, au fost alocate 5810 doze de vaccin, care vor ajunge în judeţ doar la mijlocul săptămânii. Acestea sunt suficiente doar pentru vaccinarea a jumătate din numărul persoanelor de peste 65 de ani, care constituie o categorie de risc.
''La indicaţia Ministerului Sănătăţii, vaccinăm persoanele care au peste 65 de ani, dar dozele pe care le vom primi, în cursul zilei de miercuri, ajung doar pentru jumătate dintre acestea'', a spus dr. Miron Cornelia.
Ea a precizat că, cel mai probabil, în perioada următoare, numărul de doze va fi suplimentat.
Potrivit sursei citate, numărul infecţiilor respiratorii este în creştere, în Harghita, dar se situează în limitele acestei perioade. În plus, deocamdată, nu a fost semnalat niciun caz de gripă nouă.
Direcţia de Sănătate Publică Harghita a solicitat Ministerului Sănătăţii un număr de 30 de mii de doze de vaccin antigripal, care ar acoperi necesarul judeţului.
Anul trecut, vaccinarea antigripală a început, în Harghita, în primele zile ale lui octombrie, iar numărul de doze alocat judeţului a fost de aproximativ 40 de mii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: 15.000 doze de vaccin antigripal au fost distribuite Direcţiei de Sănătate Publică Circa 15.000 doze de vaccin antigripal au fost distribuite de Ministerul Sănătăţii în judeţul Teleorman, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Mioara Comana.
Harghita: A sosit prima tranşă de vaccin antigripal; primele doze, administrate persoanelor aflate în categoriile de risc Miercurea Ciuc, 14 oct /Agerpres/- Primele doze de vaccin antigripal au sosit în Harghita şi vor fi distribuite persoanelor aflate în categoriile vulnerabile la boală.
DSP Harghita a solicitat 35.000 de doze de vaccin antigripal Miercurea Ciuc, 21 oct /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Harghita a solicitat Ministerului Sănătăţii trimiterea în judeţ a aproximativ 35.000 de doze de vaccin antigripal.
Hunedoara: Peste 2.700 de doze de vaccin antigripal pot fi distribuite gratuit pentru vaccinarea populaţiei Peste 2.700 de doze de vaccin antigripal se află la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara şi vor putea fi distribuite medicilor de familie din judeţ pentru vaccinarea gratuită a populaţiei din grupele de risc.
Harghita: Prima tranşă de vaccin antigripal a ajuns în judeţ Miercurea Ciuc, 16 nov /Agerpres/- Primele doze de vaccin antigripal au sosit în Harghita şi vor fi distribuite persoanelor aflate în categoriile vulnerabile la boală.
Gorj: Circa 7.000 de doze de vaccin antigripal au fost oprite de la administrare către populaţie Aproximativ şapte mii de doze de vaccin antigripal distribuite judeţului Gorj pentru campania de imunizare contra gripei sezoniere au fost oprite de la administrare de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj după ce au apărut suspiciuni că nu corespund normelor de calitate.