Cele mai citite
 


Încălţăminte fiziologică
luni, 26 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Compania Masai Barefoot Technology (MBT), pornind de la faptul că există un număr mare de persoane care suferă de afecţiuni semnificative ale articulaţiilor, a realizat primul tip de încălţăminte fiziologică din lume cu un efect pozitiv asupra întregului organism.

Organismul uman este supus unor presiuni şi în momentul în care o persoană calcă. Directorul Centrului de Reumatologie, dr. Cătălin Codreanu, a subliniat că în lumea modernă talpa dreaptă şi solul dur forţează o stabilitate care duce treptat la atrofierea muşchilor cu funcţii esenţiale şi la apariţia a numeroase afecţiuni muscoscheletare (dureri de spate, genunchi şi picioare).

El a subliniat că tipul de încălţăminte fiziologică păstrează mişcarea naturală de rulare, crează o instabilitate sub picioare ce trebuie compensată prin activitatea musculară sporită, permiţând astfel corpului să umble în mod natural şi să beneficieze de efectele stimulatoare favorabile asupra aparatului locomotor şi a întregului organism.
Beneficiind de o tehnologie unică concepută şi dezvoltată de specialişti şi cercetători elveţieni, încălţăminte MBT îmbunătăţeşte postura, reduce sarcina de presiune asupra articulaţiilor, creşte activitatea musculară, fortifică întregul aparat musculator şi, de asemenea, contribuie la arderea caloriilor şi la regenerarea muşchilor.
Codreanu a subliniat că încălţămintea fiziologică este recomandată pentru dureri de spate şi coloană (scolioză, spondiloză, hernie de disc), dureri artrozice, dar şi în situaţii de malformaţie a piciorului, platfus, monturi sau varice.
Directorul Centrului de Reumatologie spune că în următorii ani datorită faptului că populaţia de peste 60 de ani va fi mai numeroasă decât cea sub 20 de ani vor apărea mai frecvent afecţiuni artrozice şi muscoscheletare. El a spus că medicaţia nu este întotdeauna de ajuns pentru aceste afecţiuni, de multe ori dând reacţii secundare grave şi atunci se apelează fie la proteze, fie la încălţăminte fiziologică. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Durerile de spate Durerile de spate pot fi determinate atât de afecţiuni ale coloanei vertebrale cât şi de afecţiuni ale altor aparate şi organe. Bolile care ar putea produce dureri de spate pot fi ale aparatului respirator (pneumonie, cancer pulmonar), ale aparatului cardiovascular (angina pectorală, infarctul...
Sarcina, real risc de depresie pentru...taţi (studiu) Este binecunoscută depresia postnatală la mame, dar există şi una care îi afectează pe taţi. Aceasta din urmă începe să fie tot mai mult luată în considerare de cercetători, care subliniază că şi taţii au nevoie de sprijin, relatează passionsante.be.
VIRUSUL ZIKA Un antibiotic a blocat infecţia fetusului cu acest virus într-un test de laborator (studiu) O echipă de cercetători americani a descoperit un antibiotic care blochează potenţialele căi de infectare cu virusul Zika a fătului aflat în faza de dezvoltare, cel puţin la nivelul culturilor de celule umane, informează agenţia Xinhua.
AFECȚIUNILE NEUROLOGICE, DURERILE DE SPATE ȘI DE CAP AMELIORATE PRIN CHIROPRACTICĂ DE MEDICUL AMERICAN LOU JACOBS Intermedicas aduce în România, printr-un parteneriat exclusiv, pe Dr. Lou Jacobs, chiropractor american de top Intermedicas, prima clinică de second opinion din România, îl aduce la București pe dr. Lou Jacobs, renumit chiropractor din Statele Unite ale Americii.
Şi organismul tatălui se schimbă înainte de naşterea copilului (studiu) Sarcina este marcată de importante schimbări hormonale la mamă, dar şi la tată, se arată într-un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Michigan şi preluat de passionsante.be.
Tot mai mulţi tineri de plâng de dureri de spate şi ceafă din cauza calculatorului În contextul în care tot mai mulţi copii cresc în faţa ecranului calculatorului, experţii anunţă creşterea numărului de tineri care acuză dureri de spate, ceafă şi umeri, mai ales printre cei care folosesc laptop-uri, scrie site-ul lesquotidiennes.com.