Cele mai citite
 


Administraţia spitalelor a achiziţionat 7000 litri dezinfectant pentru şcoli
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul general al Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Capitalei, dr. Marius Savu, a declarat pentru AGEPRRES că în şcolile Capitalei se efectuează obligatoriu, de acum o lună, triaj obligatoriu, iar administraţia a achiziţionat aproximativ 7.000 litri de dezinfectant, atât pentru elevi, cât şi pentru sălile de cursuri, a precizat dr.Savu.
El a menţionat că au fost cumpărate şi 60.000 de măşti pentru personalul medical din şcoli.
Până în mometul de faţă, în şcolile bucureştene au existat două cazuri de gripă nouă la Şcoala 147, o profesoră de limba engleză şi un elev la o grădiniţă unde mergea copilul profesoarei, iar în cursul zilei de luni, 3 noiembrie, au fost depistate cinci cazuri la Şcoala 153, în clase diferite, ceea ce a impus închiderea şcolii, a precizat dr. Savu, adăugând că deocamdată nu se cunoaşte cauza infecţiei de la Şcoala 153 şi se aşteaptă rezultatele anchetei epidemiologice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Două cazuri de gripă nouă în şcoli din Bucureşti şi Iaşi Două cazuri de gripă nouă au fost înregistrate în şcoli din Bucureşti şi Iaşi, informează joi Ministerul Sănătăţii.
Dolj: Cursuri suspendate în 10 şcoli şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie În judeţul Dolj, din cauza cazurile de gripă nouă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a dispus suspendarea cursurilor la 10 clase de şcoală generală şi liceu din tot atâtea unităţi de învăţământ, precum şi la două grupe de studenţi ale Universităţii de Medicină şi Farmacie.
Neamţ: Focar de gripă nouă într-o clasă a unei şcoli Alte şase cazuri de gripă nouă au fost confirmate, de către specialiştii Institutului Cantacuzino, la şcoala din comuna Ghindăoani, după ce iniţial, două fetiţe fuseseră diagnosticate cu virusul A/H1N1.
Botoşani: Gripa nouă nu trebuie să afecteze votarea, afirmă prefectul Prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman, susţine că, în ciuda închiderii temporare a unor şcoli, procesul de votare de duminică nu va fi afectat.
Dâmboviţa: Noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 Cursurile de la mai multe clase ale unor şcoli din Târgovişte şi activitatea la două grupe de grădiniţă din municipiu au fost suspendate, începând de miercuri, pentru şapte zile, după confirmarea de noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1.
Constanţa: Gripa nouă la un profesor universitar a dus la suspendarea cursurilor Studenţii a patru facultăţi din campusul Universităţii Ovidius nu mai merg la cursuri, vineri, pentru a se putea dezinfecta clădirea după ce una dintre profesoare a fost diagnosticată cu gripă nouă.