Cele mai citite
 


Sălaj: Datorii de milioane de lei pentru spitale
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele din cele patru oraşe ale judeţului Sălaj au acumulat datorii totale de aproape nouă milioane de lei, însă continuă să funcţioneze în urma unor înţelegeri şi eşalonări cu furnizorii de medicamente sau utilităţi, banii primiţi prin rectificarea bugetară din octombrie urmând a fi folosiţi pentru cheltuielile aferente ultimului trimestru din acest an.
Cele mai mari datorii, de circa şase milioane de lei, sunt înregistrate la principala unitate spitalicească din judeţ, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău.
'În ciuda datoriilor la furnizorii de medicamente, aceştia nu au sistat livrările, fiind de acord cu o eşalonare a lor. Cu banii primiţi la ultima rectificare bugetară vom plăti salariile şi utilităţile până la finalul anului', precizează Antonia Filip, directorul financiar al spitalului.

Al doilea în topul datornicilor este Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei, cu restanţe de 1,5 milioane de lei. Conform celor precizate de Mihail Vigu, purtător de cuvânt al instituţiei, 565.000 de lei sunt datoriile către furnizorii de medicamente şi 167.000 de lei cele către furnizorii de materiale sanitare. La utilităţi, datoriile sunt de peste 200.000 de lei.

La Spitalul Orăneşesc Jibou se înregistrează datorii de circa 900.000 de lei, unitatea spitalicească fiind în pericol de a rămâne fără gaz metan, după ce furnizorul E.ON Gaz a ameninţat cu sistarea gazului pentru o datorie de 90.000 de lei.

La Spitalul Orăşenesc din Cehu Silvaniei datoriile sunt de aproximativ 300.000, unele dintre ele chiar din 2006. Potrivit Victoriei Creţu, managerul spitalului, cea mai mare restanţă este cea la energie electrică, de 90.000 de lei.

Unităţile spitaliceşti menţionate, la care se adaugă Centrul Medical din Şimleu şi Centrul de Boli Cronice din Crasna, au primit, în octombrie, 10,85 milioane de lei, sumă care va asigura doar funcţionarea lor în acest an, şi nu diminuarea datoriilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Zile libere compensate cu tichete de masă la Spitalul Judeţean Diminuarea veniturilor salariale din cauza zilelor libere pe care angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău le primesc în lunile noiembrie şi decembrie au fost compensate prin acordare tichetelor de masă restante pe lunile mai şi iunie ale anului în curs.
Sălaj: Spitalul din Zalău, preluat de Consiliul Judeţean Consilierii judeţeni din Sălaj au aprobat luni, în unanimitate, preluarea de către Consiliul Judeţean a managementului asistenţei medicale a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, cea mai mare şi mai importantă unitate medicală cu paturi din judeţ.
Sălaj: Spitalul Judeţean Zalău, centru de diagnostic audiologic pentru copii Afecţiunile auditive ale nou-născuţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău vor putea fi diagnosticate începând cu luna octombrie, graţie aparaturii de testare obiectivă a auzului, achiziţionată de unitatea spitalicească în cadrul unui proiect ce urmăreşte prevenirea şi reducerea hipoacuziilor în...
Sălaj: Sistem modern de porţionare şi distribuţie a hranei pacienţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău Un sistem modern de porţionare şi distribuţie a hranei pacienţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, realizat în urma unei investiţii de peste 700.000 lei a unei companii locale, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Sălaj, a fost inaugurat miercuri, în prezenţa oficialităţilor locale şi a a finanţatorilor
Sălaj: Aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Un performant aparatul de imagistica prin rezonanţă magnetică - IRM a fost dat în funcţiune la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, în cadrul unui amplu program de dotare cu aparatură medicală, finanţat de Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.
Sălaj: Locuinţe gratuite pentru atragerea medicilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Medicii care vor alege să lucreze în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Zalău şi nu sunt din localitate ar putea beneficia de locuinţă gratuită într-un imobil reabilitat şi pus la dispoziţia unităţii spitaliceşti de către Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.