Cele mai citite
 


Epidemia de gripă din Ucraina va crea o situaţie de urgenţă şi în Ungaria, avertizează autorităţile
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ungaria nu se confruntă cu o epidemie de gripă, însă cea din ţara vecină Ucraina poate crea o situaţie de urgenţă şi în Ungaria, a avertizat ministrul sănătăţii, Tamas Szekely, într-o intervenţie televizată, transmite MTI.
'În Ucraina există un virus foarte rapid şi virulent. Numărul pacienţilor se multiplică peste noapte, iar aceasta creează o situaţie de urgenţă în Ungaria, pentru că virusul nu se va opri la frontieră', a subliniat Tamas Szekely, potrivit căruia anterior se aştepta ca virusul să pătrundă în ţară dinspre sud şi vest.

Săptămâna trecută, 14.600 de persoane au fost înregistrate cu simptome de gripă, mai puţine decât în intervalul precedent. Starea de epidemie este declarată atunci când numărul de cazuri noi atinge 20.000 într-o săptămână.

Potrivit medicului-şef Ferenc Falus, deocamdată s-a înregistrat un număr scăzut de solicitări de vaccinare împotriva noii gripe. Ungaria este însă pregătită să ajute Ucraina, ţară unde există o lipsă de vaccinuri şi medicamente, a indicat oficialul.

Ungaria s-a oferit deja să asigure vaccinarea poliţiştilor de frontieră şi a vameşilor ucraineni de la graniţa comună, iar Crucea Roşie ungară să furnizeze medicamente şi măşti în estul Ucrainei, unde trăiesc etnici ungari, au anunţat autorităţile.

Potrivit unui sondaj Ipsos dat publicităţii duminică, 73% dintre locuitorii Ungariei nu doresc să fie vaccinaţi împotriva noii gripe.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii a aprobat planul de investiţii de urgenţă pentru Spitalul de Arşi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat vineri planul de măsuri privind igienizarea Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.
Ministrul Sănătăţii: Am înlăturat barierele pentru profesioniştii din domeniul medical care vor să profeseze în România Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care au fost înlăturate bariere pentru profesioniştii din domeniul medical care vor să profeseze în România, a anunţat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, miercuri, într-un briefing, la Palatul Victoria.
UPDATE Managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca a fost demis Managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca, Nicuşor Louchi, a fost demis "pentru incapacitate managerială", a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, care s-a deplasat la această unitate sanitară pentru a verifica dacă secţia specială pentru arşi grav este funcţională.
Ministrul Sănătăţii, nemulţumit de managementul Spitalului 'Marie Curie' Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a avut vineri o discuţie cu întreaga conducere a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'M.S. Curie' cu privire la principalele probleme din activitatea acestei unităţi sanitare, la finalul întâlnirii el exprimându-şi "totala nemulţumire" faţă de managementul...
Ministrul Sănătăţii: Decizia alegerii terenului pentru Spitalul Regional Iaşi va fi una pur tehnică, nu politică Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţă va fi ales "pur tehnic" şi se speră ca alegerea să fie făcută până la finele lunii octombrie.
Vlad Voiculescu anunţă o ordonanţă de urgenţă pentru profesionalizarea managementului de spital Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat joi, în cadrul unei dezbateri, că o ordonanţă de urgenţă privitoare la profesionalizarea managementului de spital va fi dată cel mai probabil săptămâna viitoare.