Cele mai citite
 


500.000 de persoane, vaccinate împotriva gripei A în Irlanda
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii din Irlanda (HSE) a demarat, luni, prima fază a campaniei de vaccinare împotriva gripei AH1N1, obiectivul stabilit fiind acela de a imuniza în următoarele luni circa 500.000 de persoane care se încadrează în 'grupele de risc', transmite Efe.
Vaccinul va fi disponibil în 2.300 de cabinete de medicină generală şi în 45 de clinici ale serviciului de sănătate publică din toată ţară, după cum a confirmat, luni, un purtător de cuvânt oficial.

Din primul grup cu risc înalt fac parte gravidele, începând din a 14-a săptămână de sarcină, şi femeile aflate în perioada de până la şase săptămâni după ce au născut, precum şi acele persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 65 de ani, care suferă de boli cronice de plămâni, boli cardiace, renale, hepatice sau neurologice. În acest grup sunt cuprinse şi persoanele cu sistem imunitar slăbit de un tratament medical sau cele care suferă de boli ale sângelui, diabet sau obezitate.

În următoarea fază va fi vaccinat tot personalul sanitar din ţară, 'precum şi copiii, oamenii de peste 65 de ani şi restul populaţiei care are nevoie'. Potrivit HSE, cei de peste 65 de ani se pare că dezvoltă o anumită imunitate împotriva virusului gripei A, nefiind astfel incluşi în 'grupa de risc înalt'.

Într-un articol publicat, luni, de ziarul 'The Irish Times', şeful Departamentului irlandez de Sănătate, doctorul Tony Holohan, a făcut un apel către populaţie, în sensul evitării fenomenului de 'complacere'.

'Vorbim de o urgenţă de sănătate publică naţională', a accentuat expertul, care precizează că 'experienţa din Irlanda indică faptul că peste jumătate din cele 500 de persoane care a trebuit să fie internate în spital /din cauza gripei/ nu aveau alte boli'.

Holohan recunoaşte că există o preocupare în rândul unei anumite părţi a populaţiei cu privire la efectele secundare pe care le poate avea vaccinul, dar susţine că evidenţa medicală şi ştiinţifică, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, demonstrează că beneficiile depăşesc cu mult riscurile.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Campania de vaccinare împotriva gripei AH1N1 continuă Campania de vaccinare împotriva gripei AH1N1 organizată de Ministerul Sănătăţii continuă. Vaccinarea este gratuită şi a fost extinsă la toate categoriile de persoane, atât cele asigurate, cât şi cele care nu au asigurări de sănătate.
Gripa, o problemă de sănătate publică (studiu) Românii obişnuiesc să meargă la medic doar atunci 'când nu mai pot', iar majoritatea pun accent pe tratarea bolii, de cele mai multe ori prin auto-medicaţie.
Campania de vaccinare se extinde la întreaga populaţie din categoriile de risc Comitetul Naţional pentru Gripă a decis că următorul pas pentru limitarea imediată a răspândirii virusului pandemic A/H1N1 este vaccinarea persoanelor cu afecţiuni cronice, dar şi a persoanelor active din companiile care lucrează în contact direct cu publicul larg, informează Ministerul Sănătăţii (MS)...
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
Ministerul Sănătăţii va achiziţiona în regim de urgenţă 120.000 de doze de vaccin hexavalent Ministerul Sănătăţii va achiziţiona în regim de urgenţă 120.000 de doze de vaccin hexavalent necesar pentru imunizarea bebeluşilor, a declarat luni pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al MS, Laurenţiu Colintineanu.