Cele mai citite
 


Alba: Niciun caz de gripă nouă sau sezonieră în judeţ
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În judeţul Alba nu a fost înregistrat, până luni, niciun caz de gripă nouă, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Cristina Galoş.
Potrivit sursei citate, în Alba nu a fost semnalat, până în prezent, niciun caz de infectare cu virusul gripal A/H1N1. De asemenea, nu au fost raportate cazuri de gripă sezonieră.

DSP Alba, prin Biroul de Epidemiologie, a solicitat un număr de 15.000 de doze de vaccin pentru gripa sezonieră pentru grupele de risc recomandate de Ministerul Sănătăţii, respectiv persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cei cu boli cronice în vârstă de peste 65 de ani, bătrânii instituţionalizaţi.

După finalizarea procedurilor de achiziţie a vaccinurilor, persoanele cuprinse în categoriile la risc vor fi vaccinaţi prin intermediul reţelei de medicină primară (medici de familie), sub coordonarea Biroului de Epidemiologie din cadrul DSP Alba. Campania de vaccinare începe la jumătatea lunii noiembrie, până atunci DSP Alba distribuind materiale informative privind recomandări generale pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor de gripă.

Detalii despre 'Campania de vaccinare pentru gripa sezonieră' au fost prezentate, recent, membrilor Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice de către reprezentanţii DSP Alba. Imunizarea gratuită împotriva gripei de sezon, coordonată de Ministerul Sănătăţii, se va desfăşura în perioada noiembrie - decembrie 2009.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Campania de vaccinare pentru gripa sezonieră începe pe 15 octombrie Campania de vaccinare gratuită a populaţiei împotriva gripei de sezon, derulată de Ministerul Sănătăţii, va începe pe data de 15 octombrie.
Alba: Un nou caz de gripă A/H1N1 la un elev Un al doilea caz de gripă de tip nou a fost înregistrat, în cursul zilei de marţi, în clasa a IX-a B a Colegiului 'Horea, Cloşca şi Crişan' din Alba Iulia, la un elev, după ce, de dimineaţă, a fost confirmată infectarea cu virusul A/H1N1 la o elevă, a precizat, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate...
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Alba: Fără gripă sezonieră În judeţul Alba nu a fost înregistrat în acest sezon niciun caz de gripă sezonieră, ca de altfel nici în ultimii doi ani, iar numărul afecţiunilor respiratorii se încadrează în limitele prognozate pentru această perioadă.
Vaccinarea a fost extinsă la persoanele peste 16 ani Ministerul Sănătăţii a extins, începând de luni, campania de vaccinare a populaţiei împotriva virusului A/H1N1, a anunţat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, marţi, într-o conferinţă de presă.