Cele mai citite
 


Iaşi: Două licee, închise din cauza gripei noi
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi susţin că s-a dispus suspendarea activităţii de învăţământ la Liceul Agricol şi la căminul care aparţine de acesta, precum şi la Grup Şcolar de Turism.
Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi a declarat, luni, presei, că măsura a fost instituită întrucât la Liceul Agricol există patru confirmări, una la un elev de clasa a XII- a, pe lângă alte trei cazuri din clasa a IX- a, colegi cu tânărul internat la Spitalul de Boli Infecţioase la începutul săptămânii trecute.

Potrivit aceleiaşi surse, luni, epidemiologii de la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, au efectuat controale atât la căminul Liceului Agricol, cât şi la unitatea de învăţământ, unde au constatat că există mai mulţi elevi cu infecţii respiratorii.
După efectuarea acestui control s-a dispus suspendarea activităţii de învăţământ la Liceul Agricol şi la căminul care aparţine de acesta.

De asemenea, au fost suspendate cursurile la 11 clase de la Grupul Şcolar de Turism Iaşi, după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, patru elevi s-au internat la Spitalul de Boli Infecţioase. La doi dintre aceştia duminică a fost confirmat faptul că au gripa de tip A/H1N1.

''Având în vedere că în urma triajului s-au depistat mai multe infecţii respiratorii acute la liceul respectiv, s-a dispus suspendarea cursurilor şcolare la 10 clase de liceu din corpul A şi la o singură clasă din corpul B al Grupului Şcolar de Turism Iaşi'', a explicat Marius Voicescu.

Cursurile au fost întrerupte pe perioada a şapte zile şi la o clasă de la Colegiul Naţional din Iaşi, după ce sâmbătă au fost confirmate două cazuri de gripă la doi elevi din clasa a V- a.
''Având în vedere apariţia acestor noi cazuri, în aceeaşi zi s-a efectuat triajul epidemiologic la toţi contacţii acestor elevi. La clasa respectivă s-a decis suspendarea orelor timp de şapte zile'', a explicat Marius Voicescu.

De asemenea, urmează ca la Liceul Pedagogic din Iaşi să se efectueze triajul epidemiologic după ce trei elevi au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, cu suspiciune de gripă de tip A/H1N1. În momentul de faţă nu există o confirmare, tinerii aflându-se sub supraveghere.

În ceea ce priveşte elevii de la Şcoala nr. 15, internaţi la începutul săptămânii trecute la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, aceştia au încheiat tratamentul iar medicii urmează să stabilească dacă pot fi externaţi.

În cursul săptămânii trecute, aproximativ 80 de persoane, unele dintre acestea confirmate, majoritatea contacţi de gradul zero, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase, după ce autorităţile sanitare au depistat focarul cu noul virus gripal din Şcoala nr. 15 'Ştefan Bârsănescu'.

În prezent, mai sunt internate 18 persoane, confirmate cu noul virus gripal sau contacţi de gradul zero, trei dintre acestea urmând a fi externate în cursul acestei zile.
De asemenea, sunt suspendate cursurile la trei clase din cadrul Liceului Agricol, Liceul 'Garabet Ibrăileanu' şi Colegiul Naţional şi s-au reluat cursurile la clasa de la Colegiul Tehnic ''Gh. Asachi'' unde în urmă cu 10 zile a fost înregistrat un caz de îmbolnăvire cu noul virus gripal.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Clase de liceu închise din cauza virusului A/H1N1 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au dispus suspendarea cursurilor la două clase de liceu, după ce fraţi ai elevilor de la Şcoala 15 diagnosticaţi zilele trecute suferind de gripa nouă, au fost, la rândul lor, contaminaţi cu noul virus gripal A/H1N1.
Iaşi: Noi cazuri de gripă A/H1N1 Autorităţile sanitare ieşene au decis suspendarea cursurilor la una din clasele a V-a de la Colegiul Naţional, după ce doi elevi au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul virus gripal A/H1N1.
Iaşi: Şcoală închisă din cauza gripei noi Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au decis marţi suspendarea cursurilor la Şcoala generală nr. 15 'Ştefan Bârsănescu' din Iaşi pentru o perioadă de şapte zile, după ce în instituţia de învăţământ au fost depistate 21 cazuri de gripă nouă.
Iaşi: Zeci de persoane internate la Infecţioase, din cauza virusului gripal A/H1N1 Alte 30 de persoane, apropiate celor 21 de elevi diagnosticaţi cu noul virus gripal, au fost internate, miercuri, la Spitalul de Boli Infecţioase ''Sfânta Parascheva'' din Iaşi, spune directorul unităţii medicale, prof.dr.Carmen Dorobăţ.
Iaşi: Încă un liceu închis din cauza gripei A/H1N1 Autorităţile sanitare au dispus, miercuri, suspendare cursurilor de la Liceul Pedagogic din Iaşi şi, implicit, închiderea căminului instituţiei de învăţământ preuniversitar după ce au fost descoperite cazuri noi de infectare cu gripă A/H1N1.
Iaşi: Peste 200 de cazuri de gripă nouă au fost confirmate Peste 200 de cazuri de infectare cu virusul pandemic A/H1N1 sunt înregistrate până acum în judeţul Iaşi, susţin autorităţile sanitare.