Cele mai citite
 


Producătorii români de medicamente generice şi-au făcut asociaţie
miercuri, 21 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

La începutul acestui an, la iniţiativa celor mai importanţi producători autohtoni de medicamente, s-a decis constituirea Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), precizează un comunicat al acestei noi organizaţii, remis miercuri AGERPRES. (Sursa Agerpres) 

Asociaţia are ca principale obiective promovarea intereselor industriei de medicamente, iniţierea unui dialog deschis şi constructiv cu autorităţile şi cu societatea civilă, precum şi susţinerea principiilor de responsabilitate şi guvernare corporatiste, în concordanţă cu normele şi practicile europene.

În APMGR s-au înscris, până în acest moment, cei mai importanţi investitori industriali din România, respectiv Actavis, Antibiotice, Gedeon Richter, Labormed, Ozone, Sandoz, Terapia Ranbaxy şi Zentiva, care produc şi comercializează în prezent circa 60% din volumul de medicamente din România.
'Înfiinţarea acestei asociaţii a venit ca un lucru necesar, în contextul în care industria farmaceutică autohtonă nu era reprezentată corespunzător în faţa autorităţilor şi a opiniei publice. Domeniul din care facem parte este extrem de important pentru industria, economia şi societatea românească. (...) Producătorii români de medicamente generice sunt şi importanţi angajatori, contributori masivi la PIB, precum şi o semnificativă sursă de creştere economică', a declarat Dragoş Damian, vicepreşedinte APMGR.
Acesta a arătat că 'recentele declaraţii ale ministrului Sănătăţii sunt încurajatoare' şi că este convins că vor fi găsite pârghii comune de comunicare şi acţiune, astfel încât activitatea producătorilor de medicamente să se poată desfăşura 'într-un mediu caracterizat de coerenţă legislativă şi transparenţa decizională instituţională'.
'Obiectivul nostru principal îl constituie creşterea accesului pacienţilor la tratamente moderne, de înaltă calitate, la preţuri accesibile', a subliniat, potrivit sursei citate, Dragoş Damian, vicepreşedinte al APMGR. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice: Sectorul farmaceutic este afectat de condiţiile nefavorabile de piaţă Sectorul medicamentelor generice şi biosimilare resimte în mod profund efectele negative determinate de condiţiile tot mai ostile de piaţă, în pofida datelor statistice relativ optimiste publicate recent de companiile de analiză de piaţă specializate în industria farmaceutică, apreciază reprezentanţii...
APMGR: Scoaterea medicamentelor ieftine din sistemul de compensare va avea efecte catastrofale asupra pacienţilor Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) susţine că eliminarea medicamentelor ieftine din lista de compensate ar afecta grav populaţia cu venituri reduse, majoritatea pacienţilor cronici şi ar avea un impact bugetar ''extrem'' de redus.
Mihai Laurenţiu (APMGR): Politica dezastruoasă din domeniul farmaceutic afectează pacienţii şi o ramură importantă a economiei Directorul executiv al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Mihai Laurenţiu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că politica dezastruoasă din domeniul farmaceutic prin obligativitatea achitării taxei Clawback de către producători afectează...
Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice cere suspendarea taxei clawback Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) cere suspendarea aplicării taxei clawback până la identificarea unei soluţii sustenabile care să evite colapsul industriei farmaceutice locale şi să asigure în continuare accesul populaţiei la medicamente cu preţuri accesibile, a declarat...
Peste 2.000 de medicamente generice riscă să dispară de pe piaţă Bucureşti, 23 feb /Agerpres/ - Peste 2.000 de medicamente generice care se adresează tuturor ariilor terapeutice riscă să iasă de pe piaţă sub povara unui cadru legislativ catastrofal, se arată într-un comunicat transmis miercuri presei de Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România...
APMGR propune autorităţilor măsuri pentru scăderea cheltuielilor cu medicamente cu aproximativ 100 de milioane euro pe an Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) propune autorităţilor măsuri care vizează scăderea cheltuielilor cu medicamente cu aproximativ 100 de milioane euro pe an, reprezentând atât economii la bugetul de stat cât şi diminuarea costurilor suportate de pacienţi.