Cele mai citite
 


Vrancea: Campania de vaccinare nu a început
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea nu a achiziţionat, până la această dată, dozele de vaccin antigripal necesare pentru campania din această iarnă.
Întârzierea s-a datorat schimbării procedurii de achiziţie a vaccinului care, până în anii trecuţi, intra în atribuţiile Ministerului Sănătăţii.

Directorul economic al DSP, economistul Iulia Mircea, a arătat că, pe 3 noiembrie, este ultima zi pentru depunerea ofertelor de către furnizorii de vaccin.
'Licitaţia va avea loc pe 4 noiembrie şi, dacă nu este nici o contestaţie, din data de 10 noiembrie vom putea începe campania de vaccinare. Dacă se depune o contestaţie, atunci se va amâna achiziţionarea dozelor de vaccin', a afirmat economistul Iulia Mircea.

Iniţial, DSP Vrancea a dorit să achiziţioneze 21.000 doze de vaccin dar Ministerul Sănătăţii a aprobat suplimentarea numărului de doze până la 41.000.
Potrivit estimărilor făcute de DSP, în Vrancea este nevoie, pe toată perioada campaniei de vaccinare, de 86.000 doze de vaccin.

Potrivit datelor statistice, până la aceasta dată, în judeţ s-au înregistrat aproximativ 5.000 de cazuri de persoane care au suferit de viroze respiratorii de sezon, majoritatea copii cu vârsta cuprinsă între 1 şi 4 ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Institutul 'Cantacuzino' a oferit cel mai mic preţ pentru vaccinul antigripal Institutul 'Cantacuzino' Bucureşti a oferit cel mai mic preţ de achiziţie pentru vaccinul antigripal la licitaţia organizată, miercuri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.
Vrancea: Primele două suspiciuni de gripă nouă Primele cazuri de gripă nouă au apărut, luni, în municipiul Focşani, Vrancea.
Tulcea: Noi doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a început să distribuie un nou lot de 10.000 de doze de vaccin primite din partea Ministerului Sănătăţii.
Brăila: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a primit aproximativ 11.000 doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, după cum a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dumitra Orăşanu.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproape 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit 10.830 de doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit încă 7.320 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a primit încă 7.320 de doze de vaccin antigripal, care se adaugă celor 10.830 de doze primite în urmă cu o lună pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a declarat miercuri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei, Valentin...