Cele mai citite
 


Ucraina: 67 de morţi de gripă, Biserica Ortodoxă se roagă pentru bolnavi
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Şaizeci şi şapte de persoane au decedat în Ucraina din cauza gripei şi a infecţiilor respiratorii acute, potrivit unui nou bilanţ anunţat luni de Ministerul Sănătăţii de la Kiev, în timp ce Biserica Ortodoxă ucraineană a început oficierea unor slujbe speciale pentru sănătatea naţiunii.

'67 de persoane au murit', a afirmat ministrul adjunct al sănătăţii, Vasili Lazorişineţ, citat de Ukrainskie Novosti. Precedentul bilanţ indica 60 de morţi.

Aceste cifre se referă în special la regiunile occidentale, cele mai afectate de epidemie, dar 'ele nu sunt foarte diferite' de cele înregistrate în anii precedenţi, a adăugat el.

'Oficial, 22 de cazuri de gripă H1N1 au fost confirmate' în această ţară de 46 milioane de locuitori, a mai indicat Vasili Lazorişineţ.

Dintre acestea, numai un singur caz mortal a fost înregistrat, a afirmat serviciul de presă al Ministerului Sănătăţii, în timp ce Consiliul pentru apărare şi securitate naţională al ţării anunţa vineri patru morţi din cauza gripei H1N1.

Aproximativ 255.000 de persoane suferă din cauza gripei, în special în vestul ţării, şi 15.000 dintre ele sunt spitalizate, dintre care circa 170 în unităţi de terapie intensivă, a mai precizat Vasili Lazorişineţ.

Anterior, premierul Iulia Timoşenko declara că în Ucraina nu este niciun fel de epidemie de gripă porcină. 'Să fie clar pentru toţi: avem epidemie de gripă obişnuită, de sezon, care în acest anotimp nu este lucru ieşit din comun. Şi avem doar 14 cazuri confirmate de gripă californiană /virusul A/H1N1/', afirma Iulia Timoşenko într-o conferinţă de presă susţinută în finalul unei reuniuni guvernului său cu reprezentanţi ai industriei farmaceutice din ţară.

Aceste declaraţii intervin după ce, la 30 octombrie, Ministerul ucrainean al Sănătăţii anunţa epidemie de gripă nouă (A/H1N1) în Ucraina, iar guvernul de la Kiev a plasat în carantină nouă regiuni din vestul ţării: Lvov, Ivano-Frankovsk, Ternopol, Transcarpatia, Cernăuţi, Rovno, Hmelniţk şi Vinniţa.

În acest context, Biserica Ortodoxă ucraineană, aflată în subordinea Patriarhiei Moscovei, a făcut apel luni la credincioşii săi să participe la slujbele ce se vor oficia în această săptămână de către preoţii săi 'pentru oprirea răspândirii bolii şi vindecarea celor bolnavi'.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...
Gripa H1N1 în Turcia: 19 noi decese, bilanţul ajunge la 112 morţi Turcia a înregistrat 19 noi decese din cauza virusului gripei H1N1, ceea ce ridică la 112 numărul morţilor din cauza acestei maladii, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.
(Corespondenţă Agerpres) 250.000 de cazuri de gripă nouă în Italia Roma, 4 nov - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: În Italia s-au înregistrat în total 250.000 de cazuri de persoane care au avut gripa porcină, cu o incidenţă medie de 3,8 cazuri la mia de locuitori, iar numărul deceselor cauzate de această epidemie este de 18 persoane, a anunţat marţi...
Al patrulea deces de gripă porcină în Turcia Un asistent medical în vârstă de 27 de ani a murit de gripă H1N1 în Turcia, ridicând astfel la patru numărul de persoane decedate de această boală în ţară, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii.
A/H1N1: 174 de morţi, peste un milion de bolnavi în Ucraina Epidemia de gripă şi dificultăţile respiratorii acute au afectat peste un milion de ucraineni şi au provocat moartea a 174 de persoane, transmite din Kiev AFP.