Cele mai citite
 


Timiş: Trei copii suspecţi de gripă nouă, unul e în spital
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Învăţătoarea din Timişoara care a fost diagnosticată cu gripă nouă se simte bine şi a fost externată luni din Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din oraş, dar trei elevi cu care aceasta a intrat în contact sunt suspectaţi de această boală, unul dintre copii fiind internat, transmite corespondentul AGERPRES.
Cei trei copii s-au prezentat în cursul weekend-ului şi luni la Spitalul 'Victor Babeş' pentru a le fi recoltate probe, care au fost trimise la laborator pentru analize.
Potrivit managerului general al spitalului, prof. dr. Dorin Vancea, unul dintre copii este internat, iar ceilalţi urmează tratamentul la domiciliu, dar cu toţii sunt monitorizaţi de medici.

'A fost confirmat primul caz de gripă nouă la Timişoara, pacienta a contactat o formă uşoară a bolii, se simte bine, dar rămâne monitorizată de medici. Primeşte tratament specific cu Tamiflu', a spus Vancea.
Învăţătoarea predă la Şcoala cu clasele I - VIII nr. 7 Timişoara, la o clasă unde avea câţiva elevi cu nevoi speciale, din clasele I - IV.

'Învăţătoarea de sprijin a revenit de curând din Anglia, unde a participat la o conferinţă pe problemele copiilor cu nevoi speciale', a declarat Marin Popescu, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Timiş.

În atenţia medicilor au intrat toţi elevii cu care învăţătoarea a intrat în contact şi, deşi niciunul dintre micuţi nu prezintă forme de boală, ei vor fi monitorizaţi, chiar dacă, în această săptămână, elevii claselor I-IV sunt în vacanţă.
În acest interval, inspectorii Autorităţii de Sănătate Publică Timiş vor elabora o strategie de prevenire a răspândirii gripei noi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Cinci elevi internaţi cu gripă nouă Cinci copii sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, cu gripă nouă, dintre care patru au contactat virusul A/H1N1 de la învăţătoarea de la Şcoala Generală nr. 7, sosită recent de la o conferinţă din Anglia.
Timiş: Gripa nouă a făcut a patra victimă Gripa nouă a făcut, vineri, cea de-a patra victimă în judeţul Timiş, aceasta fiind o femeie de 54 de ani, transferată la Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, în stare gravă, transmite corespondentul AGERPRES.
Cristian (PNL): Spitalele de boli contagioase vor primi aparate de ventilaţie Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara aşteaptă mai multe aparate de ventilaţie, care vor fi cumpărate de Ministerul Sănătăţii pentru asistarea pacienţilor cu gripă nouă în formă severă.
Timiş: Primul deces provocat de gripa nouă în judeţul Timiş La Timişoara, s-a înregistrat primul deces cauzat de virusul pandemic AH1N1, femeia de 34 de ani fiind internată, săptămâna trecută, în stare foarte gravă, la Spitalul Judeţean Timişoara, cu simptome de gripă, transmite corespondentul AGERPRES.
Timiş: Bărbat diagnosticat cu gripă AH1, din Deva, decedat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' Un bărbat de 39 de ani, din Deva a decedat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, fiind diagnosticat cu gripă de tip AH1, conform reprezentanţilor spitalului.
Timiş: Gripa nouă a mai făcut o victimă Timişoara, 30 dec /Agerpres/ - O femeie de 58 de ani a murit, la Spitalul Judeţean Timişoara, miercuri, aceasta fiind cea de-a treia victimă a bolii provocate de virusul AH1N1, transmite corespondentul AGERPRES.