Cele mai citite
 


Galaţi: Măsuri de prevenire a îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun, a convocat, luni, o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru analiza îmbolnăvirilor cu virusul gripal A/H1N1.
Până la această dată, în judeţul Galaţi au fost confirmate şase cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripei noi (din import) şi, dată fiind apariţia unor focare în Bucureşti şi Iaşi, precum şi în ţările vecine, s-a hotărât luarea unor măsuri de profilaxie sporite.
Cosmin Păun a dispus reluarea monitorizării stării de sănătate a celor care trec prin cele două puncte de trecere a frontierei, de la Oancea şi Giurgiuleşti.

De asemenea, toate instituţiile, de stat sau private, care au compartimente de relaţii cu publicul, trebuie să se doteze cu măşti şi dezinfectanţi şi să informeze angajaţii în privinţa măsurilor de limitare a îmbolnăvirilor. Direcţia de Sănătate Publică va face în acest sens o informare cu privire la necesarul de materiale şi măsurile de prevenire a contactării acestui tip de virus.

Cât priveşte activitatea în şcoli, zilnic, la prima oră, cadrele didactice evaluează starea de sănătate a elevilor, iar copiii repatriaţi pot relua cursurile doar cu aviz de la medic.

'Oamenii nu trebuie să intre în panică. Acesta este un exerciţiu real, cu un grad scăzut de periculozitate în acest moment, dar trebuie să luăm toate măsurile posibile pentru a împiedica răspândirea virusului. Toate instituţiile care lucrează cu publicul, inclusiv Prefectura, vor achiziţiona necesarul de măşti şi materiale dezinfectante', a precizat Cosmin Păun.
Principalele măsuri recomandate de medici sunt respectarea măsurilor de igienă şi evitarea aglomeraţiilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Măşti de protecţie, dezinfecţie în şcoli - măsuri ale autorităţilor împotriva gripei A/H1N1 Autorităţile locale ale Capitalei au luat în această săptămână măsuri de protecţie pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, în urma anunţurilor făcute de Ministerul Sănătăţii şi a dispoziţiilor Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, după ce au fost confirmate...
Măsuri de prevenire a răspândirii infectării cu virusul A/H1N1 în Voluntari Norme de igienă sporite în transportul local, dezinsecţia şcolilor şi controale amplificate în rândul elevilor sunt doar câteva dintre măsurile luate de autorităţile locale de la Voluntari, privind prevenirea şi reducerea riscului de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Iaşi: Proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă, finalizat Reprezentanţi ai autorităţilor din România şi Republica Moldova s-au aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la închiderea oficială a unui proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Argeş: Măsuri de prevenire a răspândirii noului virus gripal Autorităţile judeţene au stabilit, marţi, o serie de măsuri de prevenire a răspândirii virusului A/H1N1 în Argeş, după ce un adolescent a fost depistat cu gripă nouă, iar o femeie de cetăţenie franceză este suspectă de aceeaşi boală, transmite corespondentul AGERPRES.