Cele mai citite
 


Băsescu: România va fi capabilă să înceapă vaccinarea împotriva gripei noi peste zece zile
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
România nu va importa nici un vaccin împotriva gripei noi pentru că are în momentul de faţă un milion de astfel de doze la Institutul Cantacuzino, a declarat, luni, preşedintele Traian Băsescu.
Şeful statului a adăugat că Institutul Cantacuzino poate produce în zece zile încă un milion de doze de vaccin.

'M-a alertat declaraţia secretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel care prăvălea apocalipsa peste România vorbind despre necesitatea importării vaccinului împotriva gripei noi. România nu va importa nici un vaccin. Are în momentul de faţă un milion de doze la Cantacuzino şi în zece zile poate avea încă un mililon. România este una dintre cele opt ţări care poate produce vaccinul. Singura problemă este autorizarea imunizării vaccinului. Testele pe animale şi pe oameni s-au terminat, iar procedura de autorizare va fi gata între 7 şi 10 zile, după care vom pune la dispoziţia populaţiei vaccinul. Va fi mai redusă capacitatea de vaccinare a populaţiei decât capacitatea de producere a vaccinului', a declarat Traian Băsescu.
El a invitat la calm şi responsabilitate atât populaţia dar mai ales specialiştii din domeniul sanitar şi reprezentanţii mass-media.

'Era bine dacă aveam astăzi vaccinul dar acesta a fost procesul de producţie, însă vă asigur că nu vom avea nicio problemă', a declarat şeful statului.
Preşedintele a organizat luni la Cotroceni o conferinţă de presă cu reprezentanţii mass-media locală având ca subiect referendumul din 22 noiembrie. Şeful statului a precizat că deşi referendumul era singurul subiect al conferinţei s-a văzut nevoit să facă unele clarificări cu privire la gripa nouă, urmare a afirmaţiilor făcute de secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primele doze de vaccin pentru gripa nouă produs la Cantacuzino pleacă joi spre zonele de focar Primele doze de vaccin contra virusului A/H1N1, produs de Institutul Cantacuzino din Capitală, vor fi transportate, joi, sub pază, în zonele de focar din ţară.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Medicii de familie vor primi 600.000 doze de vaccin antigripal de la furnizori;alte 400.000, asigurate de Institutul Cantacuzino Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia medicilor de familie aproximativ 600.000 de doze de vaccin antigripal, achiziţionate de la furnizorii autorizaţi din România cu care se află în negociere, restul de 400.000 de doze urmând a fi asigurate de Institutul Cantacuzino până la sfârşitul lunii decembrie...
Ministerul Sănătăţii: Institutul Cantacuzino finalizează joi procesul de înfiolare pentru al doilea lot de vaccin antigripal Ministerul Sănătăţii informează că Institutul Cantacuzino finalizează joi procesul de înfiolare pentru cel de-al doilea lot de vaccin antigripal, iar în următoarele trei zile lotul va trece prin procesul de etichetare şi ambalare secundară.
Primele doze de vaccin vor pleca în zonele de focar Agenţia Naţională a Medicamentului a avizat vaccinul pentru gripa nouă produs de Institutul ''Cantacuzino''.
Dr. Adrian Pană, secretar de stat în MS: Există stocuri de vaccin antitetanos în DSP-uri şi în unităţile sanitare Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Adrian Pană, precizează, joi, printr-un comunicat transmis AGERPRES, că există stocuri de vaccin antitetanos atât în DSP-uri cât şi în unităţile sanitare cu paturi, potrivit verificărilor efectuate în data de 10 aprilie.