Cele mai citite
 


Covasna: Spitalul din Întorsura Buzăului, prea costisitor pentru a fi pus în funcţiune
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul orăşenesc din Întorsura Buzăului, a cărui construcţie a durat aproape 14 ani, nu poate fi pus în funcţiune, deoarece întreţinerea acestuia este foarte costisitoare.
Clădirea este 'deosebit de mare', iar cheltuielile de întreţinere sunt pe măsură, a declarat luni, conducerea Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, care are în subordine secţia externă din Întorsura Buzăului.
Noul spital, care are 26 de paturi în secţiile de Obstetrică-Ginecologie, Interne şi Pediatrie şi 20 de paturi pentru bolnavii cu afecţiuni cronice, a fost finalizat în cea mai mare parte în urmă cu câteva luni, singurele lucrări rămase fiind neterminate fiind spălătoria şi blocul alimentar.

Directoarea instituţiei, Torok Zsuzsanna a declarat pentru Agerpres că, în prezent, se lucrează la o strategie care să permită punerea în funcţiune a spitalului în condiţiile înregistrării ' celor mai mici pierderi şi cheltuieli'.
'Trebuie să acoperim cheltuielile de întreţinere, respectiv apa, încălzirea şi lumina, indiferent de numărul paturilor ocupate', a declarat Torok Zsuzsanna, potrivit căreia transferul în noua clădire se va putea face cel mai devreme anul viitor.

Construirea spitalului orăşenesc din Întorsura Buzăului a început în 1995 şi a avut scopul de a-i scuti pe cei aproape 20.000 de oameni din zona Buzaielor să meargă la Sfântu Gheorghe sau Braşov pentru tratamente complexe.
Lucrările au decurs anevoios, deoarece Ministerul Sănătăţii nu a alocat fondurile în mod constant.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...
Covasna: Lucrări de investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit în acest an 4,1 milioane de lei din bugetul Ministerului Sănătăţii pentru finalizarea lucrărilor de consolidare a corpului B al clădirii principale, a declarat miercuri, directorul instituţiei, Nagy Andras Robert.
Covasna: Ministrul Sănătăţii propune ca Spitalul din Întorsura Buzăului să capete personalitate juridică Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, consideră că Spitalul din Întorsura Buzăului, inaugurat în urmă cu aproape doi ani, ar trebui să nu mai funcţioneze ca secţie externă a Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe şi să capete personalitate juridică pentru a putea fi gestionat mai eficient.
Covasna: Metode alternative de naştere la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe Sfântu Gheorghe, 18 oct /Agerpres/ - Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe ar putea oferi pacientelor metode alternative de naştere, cum ar fi naşterea în apă.
Covasna: Primarii din zona Întorsurii Buzăului pun condiţii pentru preluarea spitalului Conducerea Primăriei Întorsura Buzăului este dispusă să preia spitalul din localitate, însă cu condiţia ca Ministerul Sănătăţii să asigure dotarea necesară pentru funcţionarea acestuia.
Covasna: Spitalul din Întorsura Buzăului ar putea fi transformat în centru social Noul spital din Întorsura Buzăului, nefolosit de aproape un an şi jumătate, ar putea fi transformat în centru pentru copiii cu dizabilităţi sau cămin de bătrâni, dacă autorităţile locale vor refuza să îl preia în urma deciziei Ministerului Sănătăţii de a descentraliza unităţile sanitare.