Cele mai citite
 


Vrancea: Primele două suspiciuni de gripă nouă
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primele cazuri de gripă nouă au apărut, luni, în municipiul Focşani, Vrancea.
Conform Marinei Maiorov, director adjunct la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, un cuplu de tineri s-a prezentat, luni, la Secţia de Contagioase a Spitalului de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani şi au spus medicilor că au intrat în contact cu o rudă din Galaţi, care fusese diagnosticată cu respectiva maladie.
'Cei doi au intrat în contact cu ruda pe aeroport la Otopeni. Li s-au făcut analize şi li s-a recomandat să stea izolaţi, acasă. Până vor veni analizele nu putem să spunem decât că sunt suspecţi', a explicat Marina Maiorov.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea nu a achiziţionat, până la această dată, dozele de vaccin antigripal necesare pentru campania din această iarnă. Întârzierea s-a datorat schimbării procedurii de achiziţie a vaccinului care, până în anii trecuţi, intra în atribuţiile Ministerului Sănătăţii, dar, în prezent, apaţine autorităţilor de sănătate publică locale.

Directorul economic al DSP, economistul Iulia Mircea, a arătat că, pe 3 noiembrie, este ultima zi pentru depunerea ofertelor de către furnizorii de vaccin.
'Licitaţia va avea loc pe 4 noiembrie şi, dacă nu este nici o contestaţie, din data de 10 noiembrie vom putea începe campania de vaccinare. Dacă se depune o contestaţie, atunci se va amâna achiziţionarea dozelor de vaccin', a afirmat economistul Iulia Mircea.

Iniţial, DSP Vrancea a dorit să achiziţioneze 21.000 doze de vaccin, dar Ministerul Sănătăţii a aprobat suplimentarea numărului de doze până la 41.
Potrivit datelor statistice, până la aceasta dată, în judeţ s-au înregistrat aproximativ 5.000 de cazuri de persoane care au suferit de viroze respiratorii de sezon, majoritatea copii cu vârsta cuprinsă între 1 şi 4 ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Campania de vaccinare nu a început Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea nu a achiziţionat, până la această dată, dozele de vaccin antigripal necesare pentru campania din această iarnă.
Vrancea: Institutul 'Cantacuzino' a oferit cel mai mic preţ pentru vaccinul antigripal Institutul 'Cantacuzino' Bucureşti a oferit cel mai mic preţ de achiziţie pentru vaccinul antigripal la licitaţia organizată, miercuri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproape 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit 10.830 de doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit încă 7.320 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a primit încă 7.320 de doze de vaccin antigripal, care se adaugă celor 10.830 de doze primite în urmă cu o lună pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a declarat miercuri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei, Valentin...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit 12.500 doze de vaccin antigripal Galaţi, 18 oct/Agerpres/- Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Galaţi 12.500 doze de vaccin antigripal care au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi urmează să fie distribuite medicilor de familie, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei sanitare.