Cele mai citite
 


Germania se confruntă cu un nou val de gripă H1N1
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Germania se confruntă cu un nou val de gripă H1N1, a anunţat luni Institutul pentru maladii infecţioase Robert Koch, transmite Reuters.
Ultimele date arată o creştere până la 3.000 a cazurilor noi în decurs de o săptămână, faţă de 1.860 în intervalul anterior, a precizat directorul institutului, Joerg Hacker.

'Valul pe care l-am aşteptat pentru toamnă a început. Acum ne aflăm pe o curbă ascendentă', a declarat Hacker. Acesta a avertizat că nu poate exclude înregistrarea unor forme grave de îmbolnăvire şi creşterea numărului de decese în perioada următoare.

Până în prezent, în Germania 30.000 de persoane au contractat virusul H1N1, iar şase dintre acestea au murit. Primul deces a fost consemnat la 8 octombrie.

Autorităţile au declanşat recent un program de vaccinare publică.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa H1N1 în Turcia: 19 noi decese, bilanţul ajunge la 112 morţi Turcia a înregistrat 19 noi decese din cauza virusului gripei H1N1, ceea ce ridică la 112 numărul morţilor din cauza acestei maladii, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.
Gripa H1N1: Norvegia recomandă o vaccinare în masă a populaţiei Autorităţile sanitare norvegiene au preconizat vineri o vaccinare în masă a populaţiei împotriva gripei H1N1 în Norvegia unde s-au înregistrat 10 morţi, informează AFP.
Turcia: Şase noi decese de gripă H1N1 Ministerul Sănătăţii din Turcia au anunţat miercuri şase noi decese legate de virusul H1N1, printre victime aflându-se şi trei copii, transmite AFP.
Olimpice: Pe lângă virusul Zika, Brazilia se confruntă şi cu o epidemie de gripă H1N1, cu patru luni înaintea JO 2016 Virusul Zika nu mai este singura problemă de sănătate care dă bătăi de cap autorităţilor din Brazilia, confruntate acum şi cu o epidemie de gripă aviară mai mortală decât în 2015, cu patru luni înaintea Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, informează AFP.
Primul deces de gripă H1N1 în R. Moldova Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova anunţă primul caz de deces asociat cu gripa pandemică A(H1N1).
Danemarca: Două decese din cauza gripei H1N1 Două persoane internate la terapie intensivă într-un spital danez de lângă Aarhus /centru/ au decedat de gripă H1N1, a anunţat marţi Consiliul naţional de sănătate publică, potrivit unui comunicat citat de AFP.