Cele mai citite
 


Prahova: Noi suspiciuni de infectare cu virusul A/H1N1, la Sinaia
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patru angajaţi ai Hotelului 'Sinaia' s-au prezentat, luni, la spitalul din localitate, cu suspiciuni de gripă nouă.
Analizele acestora au fost trimise pentru confirmare la Bucureşti. De asemenea, prezintă suspciuni de gripă nouă şi trei eleve ale Liceului 'Cantacuzino' din Sinaia, acestea prezentându-se la spitalul din localitate pentru efectuarea testelor medicale, care vor fi trimise la Bucureşti.

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a declarat, pentru AGERPRES, că s-a făcut o listă cu 35 de persoane din angajaţii hotelului, ai primăriei şi localnici din locurile frecventate de grupul de studeniţi străini în cadrul căruia a fost confirmată existenţa virusului A/H1N1.
Cele 40 de cazuri au fost confirmate duminică, în cadrul unui grup internaţional de peste 200 de studenţi care au participat, săptămâna trecută, la un seminar pe teme juridice, la Sinaia.

Primarul Vlad Oprea a mai precizat că în Sinaia au fost luate toate măsurile necesare pentru împiedicarea răspândirii virusului. Astfel, hotelul în care au fost cazaţi studenţii au fost închis pentru 48 de ore pentru dezinfecţie, iar Centrul Internaţional de Conferineţe Casino Sinaia a fost, de asemenea, dezinfectat.

Prefectul judeţului Prahova, Adrian Dobre, a declarat că a fost convocat Comandamentul e Urgenţă pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1 şi se va începe o campanie de informare în şcoli prezentându-se simptomele bolii şi modul de prevenire a acesteia.
Până în prezent, în Prahova au mai existat alte opt cazuri de gripă porcină, ultimul fiind confirmat, joia trecută, la un elev de la Grupul Şcolar Industrie Uşoară Ploieşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Măşti de protecţie, dezinfecţie în şcoli - măsuri ale autorităţilor împotriva gripei A/H1N1 Autorităţile locale ale Capitalei au luat în această săptămână măsuri de protecţie pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, în urma anunţurilor făcute de Ministerul Sănătăţii şi a dispoziţiilor Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, după ce au fost confirmate...
Prahova: Măsuri de combatere a virusului A/H1N1, luate la Consiliul Judeţean Cei peste 250 de salariaţi ai Consiliului Judeţean Prahova au primit, vineri, măşti de protecţie, iar în birouri a fost distribuită soluţie dezinfectantă, în urma confirmării, joi, a unui caz de infectare cu virusul A/H1N1, la Primăria Ploieşti, care are sediul în acelaşi imobil.
Neamţ: Focar de gripă nouă într-o clasă a unei şcoli Alte şase cazuri de gripă nouă au fost confirmate, de către specialiştii Institutului Cantacuzino, la şcoala din comuna Ghindăoani, după ce iniţial, două fetiţe fuseseră diagnosticate cu virusul A/H1N1.
Comitet de criză la Ministerul Sănătăţii pentru gripa A/H1N1 Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii pentru gripa nouă se reuneşte luni pentru a analiza măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1, în contextul evoluţiilor din ultimele zile.
Mehedinţi: Cazurile suspecte de gripă nouă, neconfirmate Rezultatul analizelor medicale trimise joi de Institutul Cantacuzino din Bucureşti infirmă infectarea cu virusul A/H1N1 a celor două eleve de la Liceul 'Victor Gomoiu' din Vânju Mare, judeţul Mehedinţi.