Cele mai citite
 


Dezinfecţie în şcolile sectorului 6
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria sectorului 6 va demara, marţi, operaţiunea de dezinfecţie în toate unităţile de învăţământ preşcolar din sector.
Astfel, în şcolile cu învăţământ primar, profitând de vacanţa elevilor, se va face dezinfecţia tuturor sălilor de curs şi a spaţiilor comune.
La Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 153 din Drumul Săbăreni nr. 21 (cartierul Giuleşti) au fost suspendate cursurile luni dimineaţă, pentru o săptămână, după ce au fost diagnosticate şase cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripei A/H1N1.

Totodată, copiii din centrul de zi care funcţionează în cadrul Şcolii Nr. 153 au fost trimişi la spital, împreună cu personalul supraveghetor, pentru investigaţii medicale.
În toate centrele de zi din şcoli şi în Căminul de Bătrâni 'Sf. Nectarie', programul de vizite va fi redus, iar centrele de zi din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Sector 6 vor fi închise în această săptămână pentru dezinfecţie.

De asemenea, personalul care lucrează direct cu publicul în cadrul autorităţii locale sector 6 a fost instruit pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul gripei A/H1N1. Totodată, pentru aceştia administraţia locală urmează să achiziţioneze măşti de protecţie.
O altă măsură luată de Primăria sectorului 6 este de dezinfecţie a tuturor pieţelor din sector, începând de luni.

La nivel naţional, din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul A/H1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel. El a menţiont că din cele 555 de cazuri de îmbolnăvări, 174 de bolnavi sunt în acest moment în terapie, restul fiind cazuri vindecate.
La finele săptămânii trecute, la Ministerul Sănătăţii s-a decis iniţierea unei hotărâri de guvern prin care să se aloce bani pentru achiziţionarea în regim de urgenţă a unui milion de doze de vaccin pandemic. Acestea se vor utiliza pentru imunizarea elevilor din şcolile şi liceele unde există focare de gripă nouă, majoritatea la Iaşi şi Bucureşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Măşti de protecţie, dezinfecţie în şcoli - măsuri ale autorităţilor împotriva gripei A/H1N1 Autorităţile locale ale Capitalei au luat în această săptămână măsuri de protecţie pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, în urma anunţurilor făcute de Ministerul Sănătăţii şi a dispoziţiilor Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, după ce au fost confirmate...
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Ministerul Sănătăţii va achiziţiona în regim de urgenţă 120.000 de doze de vaccin hexavalent Ministerul Sănătăţii va achiziţiona în regim de urgenţă 120.000 de doze de vaccin hexavalent necesar pentru imunizarea bebeluşilor, a declarat luni pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al MS, Laurenţiu Colintineanu.
PNL sector 6 cere primarului Poteraş o analiză a situaţiei de la Şcoala 153 Grupul Partidului Naţional Liberal (PNL) din Consiliul Local al Sectorului 6 solicită primarului Cristian Poteraş convocarea de urgenţă a unei şedinţe în care să se analizeze situaţia de la Şcoala 153, precum şi măsurile care urmează să fie luate la nivel local în ceea ce priveşte prevenirea răspândirii...
Proiectele bugetului de stat şi asigurărilor sociale, transmise miercuri Parlamentului pentru a fi adoptate în regim de urgenţă Proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, adoptate de Guvern, vor fi transmise miercuri Parlamentului, cu solicitarea să fie dezbătute şi adoptate în procedură de urgenţă, informează un comunicat al Executivului, remis AGERPRES.