Cele mai citite
 


Buzău: Şeful DSP susţine că nu se impune instituirea carantinei în judeţ
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, Venera Acsinte, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că în judeţ nu se pune problema instituirii carantinei, în condiţiile în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare cu virusul gripal A/H1N1.
'Pe raza judeţului Buzău nu s-a înregistrat niciun caz de gripă nouă, deci nu se pune problema de carantină. Accesul va fi restricţionat la nivelul spitalelor, dar nu se va trece la măsuri drastice până ce situaţia nu o impune. Spitalele trebuie restricţionate, dar nu în sensul că nimeni nu intră, nimeni nu iese, până când nu vom avea primele cazuri', a afirmat Venera Acsinte.

Comitetul de coordonare pentru gripa nouă din cadrul Ministerului Sănătăţii a decis, luni, intrarea în carantină a tuturor spitalelor din ţară, cu limitarea vizitelor la bolnavi, a anunţat secretarul de stat în MS, Adrian Streinu-Cercel.

La unităţile de primiri-urgenţe vor fi organizate fluxuri separate pentru primirea bolnavilor care suferă de infecţii respiratorii.
În ultima săptămână s-au înregistrat 174 noi cazuri de gripă nouă, iar numărul de îmbolnăviri s-a ridicat la 555, a afirmat Adrian Streinu-Cercel. El a precizat că nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de infectare cu virusul A/H1N1.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: 14 noi cazuri de gripă nouă 14 noi cazuri de gripă nouă au fost confirmate duminică în judeţul Buzău, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând în acest judeţ la 97, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Buzău.
Buzău: 14 noi cazuri de gripă pandemică Buzău, 5 dec /Agerpres/ - În ultimele 24 de ore, în judeţul Buzău au fost confirmate alte 14 cazuri de gripă nouă, numărul total ajungând la 46.
Buzău: Patru noi cazuri de gripă AN1H1 Patru noi cazuri de gripă nouă au fost confirmate joi la Buzău, numărul total al îmbolnăvirilor în judeţ ajungând la 154.
Buzău: Şapte noi cazuri de gripă AH1N1 Şapte noi cazuri de gripă AH1N1 au fost confirmate, vineri, în judeţul Buzău, din cele 46 de suspiciuni existente.
Buzău: 24 de cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 La Buzău au fost confirmate miercuri 24 de noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1, dintre care 9 la preşcolari şi elevi şi o educatoare.
Buzău: Şapte noi cazuri de gripă cu AH1N1 Şapte din cele 26 de noi cazuri de gripă cu virus pandemic confirmate în ultimele 24 de ore la nivel naţional sunt din judeţul Buzău.