Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Niciun caz de gripă nouă în judeţ
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La nivelul judeţului Caraş-Severin nu s-a înregistrat niciun caz de gripă nouă, ceea ce înseamnă că nicio persoană nu a fost înregistrată cu virusul AH1N1, a declarat luni, pentru AGERPRES, Dragoş Luca, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.
'Din fericire, nu sunt cazuri de gripă nouă, la nivelul judeţului. Doar în cazul pneumoniilor şi al virozelor respiratorii s-a înregistrat o creştere, în ultimele două săptămâni, a persoanelor afectate', a precizat Dragoş Luca.

Directorul DSP Caraş-Severin spune, însă, că mai puţin de jumătate din necesarul de vaccin antigripal va fi asigurat în sezonul rece în judeţ.
Deşi cererea pentru acest vaccin a fost de 27.000 de doze, au sosit fonduri doar pentru 13.000 de vaccinuri, astfel că aceia care nu vor reuşi să beneficieze de vaccinul antigripal gratuit vor fi nevoiţi să-l procure din farmacii, la preţuri între 15 şi 30 lei pentru fiecare doză.

În ceea ce priveşte intrarea în carantină a spitalelor, directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin spune că şi cele din acest judeţ se vor conforma acestei decizii, iar măsura este binevenită.
Acest lucru înseamnă că în spital vor avea acces doar aparţinătorii, iar programul va fi strict, numai la anumite ore.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Jumătate din necesarul de vaccin antigripal, asigurat la iarnă Mai puţin de jumătate din necesarul de vaccin antigripal va fi asigurat în sezonul rece de Direcţia de Sănătate Publică în judeţul Caraş-Severin.
Caraş-Severin: Vaccinul antigripal, solicitat de mai puţini locuitori ai judeţului, faţă de anul trecut Numărul cazurilor de viroze respiratorii şi pneumonii a scăzut faţă de iarna trecută în judeţ şi, în plus, nu s-a înregistrat niciun caz de gripă, deşi populaţia a solicitat anul acesta mai puţine doze de vaccin antigripal.
Caraş-Severin: Imunizarea cu vaccin antigripal va începe la sfârşitul lunii Imunizarea cu vaccin antigripal va începe la sfârşitul lunii octombrie, când urmează să ajungă prima tranşă din acest produs şi în judeţul Caraş-Severin.
Caraş-Severin: Cantitatea de vaccin antigripal primită a fost epuizată Campania de vaccinare antigripală destinată unor categorii de populaţie expuse îmbolnăvirilor de tip viral s-a încheiat la nivelul judeţului Caraş-Severin, fiind utilizate mai bine de 6.000 de doze de vaccin antigripal şi fiind epuizată toată cantitatea primită de Direcţia de Sănătate Publică.
Arad: Alte 17 cazuri de gripă nouă, confirmate în judeţul Arad Alte 17 cazuri de gripă nouă au fost confirmate, joi, în localităţile arădene după efectuarea analizelor de către Institutul,, Cantacuzino'' din Bucureşti, numărul persoanelor îmbolnăvite cu virusul AH1N1 ajungând, astfel, la 26 în judeţ.
Caraş-Severin: Peste 3200 de persoane, vaccinate antigripal Campania de vaccinare antigripală este în plină desfăşurare, până pe 16 noiembrie fiind vaccinate aproape 3.200 de persoane din categoriile de risc, a declarat miercuri, în şedinţa Comitetului Consultativ pentru Persoane Vârstnice, dr. Mircea Borcău, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului...