Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Numărul virozelor în creştere, niciun caz de gripă nouă
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul virozelor este în creştere la nivelul judeţului Dâmboviţa, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) anunţând peste 800 de cazuri de infecţii ale căilor respiratorii superioare, însă nu s-a înregistrat, până în prezent, niciun caz de gripă nouă.
Conform purtătorului de cuvânt al DSP Dâmboviţa, Marinela Popa sunt înregistrate, la nivel de judeţ, 198 de pneumonii, dintre care 30 de cazuri au necesitat spitalizare. Cei mai afectaţi de viroze sunt copiii până la patru ani, cu peste 220 de îmbolnăviri.
DSP Dâmboviţa informează că nu s-a înregistrat niciun caz de gripă, în judeţ, în acest sezon rece.

Pe de altă parte, campania de vaccinare antigripală va începe, în Dâmboviţa, în a doua jumătate a lunii noiembrie, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) neachiziţionând, până la această dată, dozele de vaccin antigripal necesare pentru campania din această iarnă.
Întârzierea a fost cauzată de schimbarea procedurii de achiziţie a vaccinului care, până în anii trecuţi, intra în atribuţiile Ministerului Sănătăţii.

''Direcţia de Sănătate Publică va organiza licitaţia de achiziţionare a vaccinului, acesta este şi motivul întârzierii campaniei de vaccinare. Licitaţia era organizată, până acum, de minister. Până pe 3 noiembrie se primesc ofertele, între 3 şi 5 se va face analiza acestora, după care urmează şapte zile în care se pot depune contestaţii. Anii trecuţi în această perioadă eram în plină campanie de vaccinare antigripală'', a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Dâmboviţa, Marinela Popa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Campania de vaccinare nu a început Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea nu a achiziţionat, până la această dată, dozele de vaccin antigripal necesare pentru campania din această iarnă.
Mehedinţi: A început distribuirea dozelor de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a demarat campania de vaccinare antigripală, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Codruţa Vochescu.
Galaţi: A început campania de vaccinare antigripală gratuită la nivelul judeţului Campania de vaccinare antigripală gratuită a început la nivelul judeţului Galaţi, iar din cele aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), fiecare medic de familie a primit câte 30 de doze.
Galaţi: Campania de vaccinare antigripală stagnează Galaţi, 1dec/Agerpres/- Campania de vaccinare antigripală stagnează în judeţul Galaţi, după ce cele peste 6.400 doze de vaccin antigripal achiziţionate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi pentru actualul sezon rece au fost epuizate, iar solicitarea de suplimentare a acestora, aprobată de Ministerul...
Caraş-Severin: Jumătate din necesarul de vaccin antigripal, asigurat la iarnă Mai puţin de jumătate din necesarul de vaccin antigripal va fi asigurat în sezonul rece de Direcţia de Sănătate Publică în judeţul Caraş-Severin.
Vrancea: Institutul 'Cantacuzino' a oferit cel mai mic preţ pentru vaccinul antigripal Institutul 'Cantacuzino' Bucureşti a oferit cel mai mic preţ de achiziţie pentru vaccinul antigripal la licitaţia organizată, miercuri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.