Cele mai citite
 


Dolj: O şcoală închisă şi toate spitalele în carantină
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de gripă A/H1N1 confirmate în judeţul Dolj a ajuns, luni, la 12, motiv pentru care o şcoală din Filiaşi a fost închisă şi s-a instituit carantina în toate spitalele din judeţ.
După ce la Şcoala generală din Filiaşi au fost descoperite zece cazuri de gripă A/H1N1 - şapte elevi, un profesor, un părinte şi fratele unui elev bolnav -, şcoala a fost închisă temporar pentru şapte zile, începând de luni.

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, în acest moment în judeţ există un focar de gripă la Filiaşi, iar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova au fost confirmate două cazuri de îmbolnăvire la două asistente medicale.

La Filiaşi, primele două cazuri au fost confirmate vineri, 30 noiembrie, la un elev şi o elevă de clasa a VI-a. Alte cinci cazuri au fost confirmate duminică, 1 noiembrie, la trei elevi din clasa a V-a E, un elev din clasa a V-a C şi un elev din clasa a V-a D. De asemenea, tot în focarul de la Filiaşi au mai fost confirmaţi ca pozitivi încă doi contacţi familiali, fiind vorba de mama fetiţei de clasa a VI-a şi, respectiv, fratele băiatului din clasa a VI-a. Ultimul caz de la Filiaşi confirmat pozitiv, luni, cu A/H1N1 este al uni profesor de la aceeaşi şcoală generală.

Şcoala generală din Filiaşi a fost închisă temporar, iar ancheta epidemiologică a DSP Dolj continuă, ceilalţi contacţi aflaţi la domiciliu fiind strict monitorizaţi zilnic de medicii de familie pe listele cărora sunt înscrişi.

După ce două asistente de la Spitalul Judeţean de Urgenţă au fost depistate pozitiv cu virusul A/H1N1, în toate spitalele din judeţ s-a instituit carantina, iar ancheta epidemiologică continuă şi aici pentru identificarea tuturor contacţilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Anchetă epidemiologică la SJU Craiova după ce au fost rapotate şase cazuri de de infecţie cu Clostridium difficile Direcţia de Sănătate Publică Dolj a demarat o anchetă epidemiologică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova după ce au fost raportate existenţa în luna septembrie a şase cazuri de infecţie cu Clostridium difficile, considerat drept principalul agent etiologic al sindromului diareic după terapie cu ...
Dolj: Alte opt cazuri de gripă nouă, confirmate la Filiaşi Alte opt persoane - şase elevi şi doi profesori - au fost identificate în ultimele 24 de ore cu gripa AH1N1 în focarul din oraşul doljean Filiaşi, numărul cazurilor ajungând la 17, din care două sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.
Maramureş: Primul caz de gripă A/H1N1 la Baia Mare Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare au semnalat, miercuri, prima îmbolnăvire cu gripă A/H1N1 în municipiul Baia Mare, fiind vorba de o femeie în vârstă de 46 de ani, întoarsă recent din Spania.
Vaslui: Încă cinci cazuri de gripă A/H1N1 confirmate în judeţ Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat, marţi, încă cinci cazuri de gripă nouă la pacienţi din judeţul Vaslui.
Dolj: Celulă de criză şi anchetă internă la DGASPC după ce doi tineri s-au sinucis Craiova, 7 dec /Agerpres/ - Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj a demarat o anchetă internă, iar la nivelul instituţiei s-a constituit o celulă de criză după ce o fată de 13 ani şi un băiat de 19 ani, ambii aflaţi în case de tip familial ale instituţiei...
Comitet de criză la Ministerul Sănătăţii pentru gripa A/H1N1 Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii pentru gripa nouă se reuneşte luni pentru a analiza măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1, în contextul evoluţiilor din ultimele zile.